Vijesti 28.11.2018.

DVORANA CENTAR U FEBRUARU OTVARA VRATA Bliži se kraj rekonstrukcije objekta bivšeg Šoping centra

ČITANJE: 2 minute

Novi hram sporta u objektu bivšeg Šoping centar u Banjaluci primiće prve sportiste početkom februara i najvjerovatnije će nositi naziv sportska dvorana Centar.

U toku je rekonstrukcija objekta u Jevrejskoj ulici koji bi trebao postati prva sportska dvorana koja je izgrađena u Banjaluci nakon sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada su podignute dvorane Borik i Obilićevo. Od tada u gradu nije izgrađena nijedna nova sportska dvorana, osim školskih i univerzitetskih dvorana.

Načelnik Odeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar je rekao da bi građevinski radovi kako je i planirano trebali biti okončani krajem decembra.

– Urađena je izloacija objekta a pri kraju je i postavljanje keramike u svih šest svlačionica – rekao je Bilčar i dodao da će dvije biti prilagođene sportistima sa invaliditetom, a četiri za ostale.

Kazao je da sportisti neće odmah po završetku rekonstrukcije objekta koristiti novu dvoranu već da će morati sačekati da se instalira oprema.

– U toku je javna nabavka za njenu kupovinu, koja između ostalog podrazumijeva koševe te mrežu za odbojku i slično. Pristigla je jedna ponuda i trenutno se provjerava da li ona ispunjava uslove, odnosno da li je ponuđena cijena u sklopu sredstva koje imamo na raspolaganju a to je 100.000 KM  te da li su dostavili potrebnu dokumentaciju – naveo je Bilčar.

Objasnio je da će po okončanju te procedure izabrano preduzeće ugraditi opremu te da će oni za taj posao imati određen rok.

 

 

– Dok dođemo do tog dijela posla već će biti januar, a tada imamo jako puno praznika tako da je najrealnije očekivati da će sportska dvorana biti u funkciji početkom februara – kazao je Bilčar.

Napomenuo je da će po završetku svih radova ova sportska dvorana biti predata na upravljanje javnoj ustanovi sportski centar Borik.

Pored obnove objekta planiran je i novi naziv sportske dvorane koja će biti u zgradi koju građani trenutno poznaju kao bivši Šoping centar. Kako saznajemo u opciji je više imena, ali je najvjerovatnije da će nositi naziv sportska dvorana Centar.

Građani smatraju da je dobro što Grad ulaže u sportsku infrastrukturu ali da ne bi bilo loše da se razmisli o drugom nazivu.

– Planirani naziv je malo bezličan ipak bi ta dvorana trebala biti reprezantativni objekat u gradu i u skladu sa tim bi  trebala imati i ime. Što ne bi na primjer dvorana nosila naziv po proslavljenom bokseru Marijanu Benešu – rekao je Slađan P.

Investicija

U promjenu namjene objekta bivšeg Šoping centra u sportsku dvoranu površine 2.110 kvadratnih metara investira se oko 1,2 miliona maraka. Dio sredstva je obezbjeđen emisijom gradskih obveznica i radi se o jednom od pet kapitalnih projekta koji se finansira na taj način. Drugi dio je obezbijeđen iz budžeta predsjednika Republike.

(SrpskainfoDVO)