Sport 13.09.2016.

Džakula: Cilj odbojkašica BL voleja ulazak u plej-of

ČITANJE: 2 minute

Predvođeni novim trenerom Sinišom Džakulom i sa nešto izmijenjenim sastavom odbojkašice BL voleja se spremaju za novu sezonu u Premijer ligi BiH, u kojoj im je osnovni cilj ulazak u plej-of.

Biće to treća sezona zaredom da Banjalučanke igraju u društvu najboljih. U nove izazove ući će bez Milice Ivković, a njen odlazak pokušaće nadoknaditi Mirjana Ćulumović, koja je zajedno sa Marijom Stojanović (srednji bloker) i Milicom Protić (primač servisa) pojačala ekipu.

– Bilo je dosta rokada u ekipi, djevojke se još uklapaju i dok se ne uigramo teško je bilo šta reći. Imali smo nesreću da najbolji libero lige ode u inostranstvo i tu smo oslabljeni, ali pokušaćemo da to nadomjestimo. Pomenute rokade donijele su nesigurnost i dok se sve ne uklopi “škripaće”. Međutim, imamo dobru ekipu, trudićemo se da uđemo u plej-of, što je osnovni cilj – istakao je Džakula.

Postoji mogućnost da se BL volej dodatno pojača do starta sezone (14. i 15. oktobra), ali Džakula nije želio govoriti o imenima dok stvari ne budu privedene kraju. Trenutno formu ekipe mogao je vidjeti na turniru “Port kup 2016” u Baru.

– Doživjeli smo tri poraza od Tenta i Luke Bar sa po 0:3, dok smo protiv Marine Kaštela odigrali mnogo bolje, ali smo izgubili sa 2:3. Problem je što smo sa pripremama krenuli sa zakašnjenjem i na turnir smo otišli sa 14 igračica. Nezadovoljan sam nekim stvarima, ali zalaganje je bilo na nivou. Mogli smo i bolje, nismo počeli pripreme na vrijeme, ali ne možemo se vaditi na to – dodao je Džakula.

Igračice BL voleja imaju mjesec da sve poprave i da se što bolje uigraju do početka sezone.

– Jakih provjera neće nedostajati, već u petak igramo Kup protiv Dervente, a sedmicu nakon toga idemo na međunarodni turnir u Celje. Poslije ćemo putovati u Split na utakmicu sa Marijom Kaštela, a potom planiramo da organizujemo jak turnira u Banjaluci. Svi ti mečevi će nam dobro doći da se ukomponujemo, što je neophodno za ovu ekipu. Svi u klubu ćemo se truditi da igru dovedemo do zadovoljavajućeg nivoa – zaključio je Džakula.

Sa Modričom na startu

Prvi ligaški meč u novoj sezoni BL volej će igrati protiv Modriče, a on će biti poseban za Sinišu Džakulu.

– Modriču vodi Đorđe Milošević, čovjek od kojeg sam sve naučio. On je virtuoz kojeg izuzetno poštujem, protiv njega je preteško igrati, zna odbojku. Za kratko vrijeme napravi čudo. Moramo biti oprezni, nezahvalno je bilo šta prognozirati, ali ići ćemo na pobjedu – istakao je Džakula.

(Glas)