Vijesti 30.12.2015.

Džihadisti na odmoru: Rone, pecaju i igraju GTA

ČITANJE: 2 minute

dzihadisti

Pripadnici Islamske države navodno vole da pecaju, da rone i roštiljaju u slobodno vrijeme, a neki čak redovno igraju popularnu igricu GTA, prenosi Dejli Star.

Izgleda da su ove okorjele ubice slabe na životinje. Na jednoj slici se vidi džihadista kako sipa maci vodu u zdjelicu. Pa opet, i Adolf Hitler je volio pse.

Propagandno krilo ID je na društvenim mrežama podijelilo slike džihadista kako pecaju, a odmah zatim ulov stavljaju na roštilj.

Oprobali su se i u ronjenju, a na pučinu su isplovili na ručno rađenim brodovima.

Na slikama su prikazani i majstori kako obrađuju drvo koje koriste za pravljenje ribarskih čamaca.

Prethodno objavljene slike pokazuju da džihadisti vole najvažniju sporednu stvar na svijetu. Naime, na njima se vidi kako igraju fudbal koristeći ljudske glave umjesto lopte.

Ova ambiciozna teroristička grupa je otkrila da planira pokrenuti vlastiti program zdravstvene zaštite, dok propagandni materijal pokazuje džihadističku policiju u akciji.

Pripadnici ISIS-a su umiješani i u trgovinu heroina iz Avganistana.

Džejmi Rid, Britanac koji se borio na strani Kurda u Iraku, je rekao da je većina terorista “bila toliko uplašena da su bili na drogama”, sugerišući da je druga lako dostupna.

Smatra se da su i teroristi koji su izvršili napad u Parizu bili na drogama. Jedan od njih, Ibrahim Abdeselam, je posjedovao bar koji je zatvoren zbog droge.

S druge strane, Rusija vjeruje da ovaj teroristički kult konroliše skoro polovinu opijuma koji se iz Avganistana švercuje u Evropu kroz Irak i sjevernu Afriku.

Ali ova vesela, šarena farsa koju ISIS pokušava da plasira, nigdje više nije podržana.

Sve više se pojavljuju izvještaji o teroristima koji bježe iz Sirije i Iraka zbog loših uslova i brutalnih treninga, kao i slike djece- dželata kojima se ispira mozak džihadističkom ideologijom.

Zatvorenike drže u tamnicama u pustinji, a protivnike javno ubijaju ili ih vežu za spomenike koje zatim dižu u vazduh.

(NN)