Vijesti 13.12.2015.

Džihadisti vodoinstalateri

ČITANJE: 1 minuta
isil vodoinstalater
Vodoinstalater Mark Oberholcer našao se na pravim mukama kada se na jednom od propagandnih snimaka Islamske države pojavio džip na čijim vratima je pisalo njegovo ime.

Oberholcer je prodao džip kompaniji za preprodaju vozila “Teksas Ford”, koja je zatim prodala automobil bez uklanjanja reklame sa vodoinstalaterovim imenom i brojem telefona.

Fotografija na kojoj džihadisti ispaljuju protivavionske hice sa vodoinstalaterskog džipa osvanula je još u decembru 2014. godine, a Oberholcer kaže da mu se život od tog trenutka pretvorio u pakao.

– Ispod fotografije je pisalo: “Koristimo vodoinstalaterski džip protiv vladinih snaga u Alepu”. Do kraja tog dana, primio sam skoro 1.000  pretećih poziva iz cele SAD. To je bilo traumatično, prijetili su mi smrću, paljenjem radnje, kao i da će mi povrijediti porodicu – rekao je Mark Oberholcer, koji je podnio tužbu protiv “Teksas Forda”, koji je njegov džip očigledno prodao teroristima.

Oberholcer je morao da se preseli u drugi grad sa porodicom, samo kako bi izbegao maltretiranje. Takođe, saslušavali su ga FBI i Državna bezbjednost SAD, čiji agenti su mu “snažno preporučili da se dobro pripazi, jer ima mnogo luđaka koji bi mogli da ga povrede”.

Oberholcer od “Teksas Forda” traži odštetu od milion dolara zbog “prevare, nanošenja duševnog bola, nezakonite distribucije kompanijskog loga i klevete.

(Blic)