Vijesti 01.01.2019.

DŽINOVIĆ: Nisu mi dali da nastupim, psovali mi majku

ČITANJE: 3 minute

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić objavio je na Tviteru da je večeras ponovo razgovarao sa pjevačem Harisom Džinovićem.

“Sve je potpuno jasno. Nakon zauzimanja platoa koncert se nije mogao održati.

Haris Džinović, poznati estradni umjetnik, izjavio je večeras da je njegov nastup u Banjoj Luci 30.decembra onemogućen iz bezbjedonosnih razloga.

Povodom otkazivanja koncerta, Džinović je izjavio za banjaluka.net da je u Banjaluku došao sa namjerom da održi koncert i u skladu sa prethodno potpisanim ugovorom sa organizatorom, ali da to nije bilo moguće uraditi  u zatečenim oklnostima.

– Uslovi, naprosto, nisu bili dobri, nisu bili povoljni i ako ih nema naravno da se ništa ne može uraditi. Ako je iko tu nadrljao, nadrljao sam ja jer su mi psovali majku sto sam uopšte došao u Banja Luku – rekao je Džinović.

On je naglasio da mu slicna situacija, poput od ove u Banjoj Luci, nikada nije desila tokom duge karijere i da mu je izuzetno žao sto Banja Luka nije imala priliku da ga čuje 30. decembra.

Nastup Harisa Džinovića otkazan je nakon su su članovi grupe “Pravda za Davida” pojavili na platou pred nastup, skandirajući razne uvrede na njegov račun.

Marković: Nije bilo uslova da bude održan koncert Džinovića, oštećena oprema

Menadžer agencije “Lucido” Saša Marković izjavio je Srni da nisu postajali uslovi da bude održan prednovogodišnji koncert Harisa Džinovića u Banjaluci, budući da je bila oštećena oprema i nemoguće prići bini zbog pojedinaca iz protestne grupe.

Marković je naveo da je Džinovićev bend došao u Banjaluku u nedjelju, 30. decembra, između 16.30 i 17.00 časova i održao tonsku probu, a da je Džinović stigao oko 20.00 časova u hotel “Bosna”.

“Nemoguće je bilo prići bini. Mi smo čak i pokušali da priđemo sa zadnje strane da dođemo do bekstejdža, što je bilo nemoguće zbog određenih pojedinaca iz protestne grupe koja je bila oko bine i sa zadnje strane”, rekao je Marković, koji je Džinovićev menadžer.

On je naveo da su, nakon toga čekali na parkingu do 21.45 časova da bi vidjeli hoće li se to riješiti.

“Kada smo dobili informaciju da je oštećena bina, kablovi i kanalica, a obezbjeđenje Džinovića na licu mjesta vidjelo kakva je situacija, odluka je bila da se koncert ne može održati”, rekao je Marković.

On je naglasio da su to činjenice koje se mogu provjeriti i istakao da postoje fotografije koje svjedoče o oštećenjima opreme. I pjevač Haris Džinović izjavio je Srni da u Banjaluci nije bilo uslova da održi prednovogodišnji koncert 30. decembra.

“Nisam ja čovjek koji je učino da to bude tako, ja sam profesionalac koji je došao da odradi koncert, uslova nije bilo. Naravno da sam ja taj koncert otkazao iz mnogih razloga”, rekao je Džinović i dodao da su jedan od razloga i protesti u Banjaluci.

Članovi grupe “Pravda za Davida” u nedjelju, 30. decembra, su, nakon održanog protesta, nasilno prekinuli dugo najavljivani koncert Harisa Džinovića u Banjaluci. Narednog dana otkazani su i ostali koncerti planirani u Banjaluci povodom Nove godine.