Vijesti 08.04.2017.

Džombić pao sa stepenica, glavom udario u tvrdu podlogu

ČITANJE: 1 minuta

Vršilac dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjoj Luci Vlado Đajić tvrdi da je bivši premijer Aleksandar Džombić (1968.) primljen u ovu bolnicu, jer je pao nesretnim slučajem sa stepenica, pri čemu je glavom i grudnim košem udario u tvrdu podlogu.

Džombić se, kaže, osjeća bolje i njegovo stanje je stabilno.

– Pod stalnom kontrolom je naših ljekara – rekao je Đajić novinarima i dodao da je bivši premijer RS-a svjestan, te dobrog zdravstvenog stanja i vitalnih funkcija.

Dežurna ekipa UKC-a je izvršila sve procedure, dijagnostičke i terapijske te je odlučeno da se Džombić ne mora podvrgnuti operaciji i da se njegovo zdavstveno stanje može zbrinuti u UKC i da se ne mora transportovati u veće zdravstvene centre.

Iz banjalučke policije su prethodno potvrdili da povrede zbog kojih je Džombić primljen u banjalučku bolnicu, nisu nastupile izvršenjem krivičnog djela.

Nakon informacija da je Džombić s teškim povredama glave primljen u bolnicu, policija je preduzela operativne i istražne radnje, a obavljeni su i razgovori s svjedocima.

Utvrđeno je da u ovom slučaju nema krivičnog djela, navode iz policije.

Džombić je protekle noći, oko 02.35 sati, vozilom Službe hitne pomoći dovezen u u Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS) u Banjaluci i hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

(Agencije)