Svijet 22.04.2022.

Džonson: Putin ima veliku vojsku, postoji realna šansa da Rusija pobijedi u ratu

ČITANJE: 1 minuta

Britanski premijer Boris Džonson danas je u razgovoru s novinarima priznao da postoji “realna šansa” da ruske snage pobijede u ratu u Ukrajini.

Komentarišući izvještaje vojnih zvaničnika da bi Rusija mogla pobijediti u ratu, Džonson je rekao: “Tužno je da postoji realna šansa za to. Naravno. Putin ima veliku vojsku. Njegova politička pozicija je izuzetno teška jer je napravio katastrofalnu grešku.”

“Zastrašujući pristup”

“Jedina opcija koju sad ima je nastavak svog zastrašujućeg pristupa, koji predvodi artiljerija koja pokušava sravniti ukrajinske gradove sa zemljom”, rekao je Džonson.

“Sad je blizu toga da u Mariupolju osigura kopneni koridor prema Krimu. Situacija je u ovoj fazi nepredvidiva. Moramo biti realni oko toga”, dodao je britanski premijer.

Džonson je dodao da su “Ukrajinci pokazali nevjerojatno herojstvo” u ratu. “Uprkos svakoj vojnoj superiornosti kojom raspolaže Putin, nije uspio pobijediti duh ukrajinskog naroda”, rekao je britanski premijer.

Džonskon je rekao da će Velika Britanija poslati još artiljerijskog oružja Ukrajini te potvrdio da će ponovo otvoriti veleposlanstvo u Kijevu sljedećeg mjeseca.

(N.S)