Sport 12.04.2017.

Džudista iz Banjaluke želi medalju na EP

ČITANJE: 1 minuta

Džudista iz Banjaluke Žarko Ćulum priprema se za nastup na Evropskom prvenstvu.

Banjalučanin Žarko Ćulum, sjajni džudista, koji se takmiči za Srbiju nastupiće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, koje počinje 20. aprila.

Uvertiru za ovo veliko takmičenje imao je proteklog vikenda u Turskoj u Antaliji gdje je održan Grend slem turnir.

Ćulum, koji se takmiči u kategoriji preko 100 kilograma je došao do bronzane medalje.

“Takmičenje je bilo na visokom nivou. Oduševljen sam ovim rezultatom i stvarno je iznad svih očekivanja s obzirom da imam konstantnih problema sa povredom posljednja dva mjeseca. Imao sam četiri borbe. Prvu borbu sa domaćim takmičarem sam radio i bacio sam ga i uhvatio u zahvatu. To sam lagano riješio. Druga borba mi je bila mnogo teška sa Uzbekistancem, jer smo radili „zlatan bod“. Odnosno produžetke i tu sam ga bacio u „zlatnom bodu“  i prošao u polufinale. U polufinalu sam radio sa olimpijskim pobjednikom iz Rija koji je prešao iz kategorije do 100kg u supertešku i od njega sam izgubio. Za medalju sam radio takođe sa takmičarom iz Turske, gdje je bilo jako teško da ga dobijem s obzirom da se on borio kod kuće. Ipak i njega sam dobio na tri kazne koje su diskvalifikacija“,pojasnio je put do medalje za naš portal Ćulum.

Dobar nastup u Turskoj nagovještaj je i dobrog rezultata na Evropskom prvenstvu.

Ćulum je u juniorskoj konkurenciji 2015. osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

„Što se tiče Evropskog prvenstva, ja bih volio da mi se ponovi ovaj dan i tamo. Evropsko je specifično takmičenje na kojem je sve moguće pogotovo poslije ovakvog rezultata“, rekao je Ćulum.

https://youtu.be/aHlMYTPVJBw

(mondo)