Sport 08.03.2017.

Džudista Mladosti ušao u istoriju sporta Kotor Varoša: Bogdaniću prva seniorska titula

ČITANJE: 2 minute

Džudista Mladosti Borislav Bogdanić nedavno je postao šampion BiH u seniorskoj konkurenciji i tako ušao u istoriju Kotor Varoša kao prvi čovjek kojem je to pošlo za rukom.

Imala je Mladost u svojim redovima dobrih boraca koji su bilježili odlične rezultate, ali niko od njih do sada nije došao do zlata u najjačoj konkurenciji na prvenstvu BiH. Bogdanić je “probio” led na takmičenju u Travniku, gdje je bio prvi u kategoriji do 100 kilograma, čime je ispisao novu stranicu istorije ovog grada.

– Stvarno sam prezadovoljan. Ovaj uspjeh je kruna moje dosadašnje karijere, a ovom titulom sam naplatio sav svoj dosadašnji rad i trud koji sam uložio. To što sam prvi u Kotor Varoš donio zlatnu seniorsku medalju je nešto na šta sam posebno ponosan – istakao je Bogdanić.

Konkurencija u njegovoj kategoriji je bila veoma jaka i nije bilo jednostavno doći do titule šampiona BiH. Da bi do nje došao, morao je slaviti u četiri meča, a u finalu je bio bolji od Stefana Šiljegovića. Ona je tako nakon juniorske titule šampiona BiH došao i do seniorske, čime je pokazao da se radi o kvalitetnom takmičaru.

– Svaka borba bila je jaka, a o finalu je izlišno i govoriti. U borbi za zlato sam uspio savladati vrhunskog takmičara kao što je Šiljegović. Time se ne može pohvaliti veliki broj džudista na domaćim tatamijima – dodao je Bogdanić.

Njegov trener Sejdo Tatar nije krio da je ponosan na njega i nada se novim dobrim rezultatima.

– Beskrajno sam srećan zbog prvog seniorskog zlata koje je zasijalo u našim vitrinama. Još kao junior je nagovijestio sjajnu karijeru. Napravio je vrhunski rezultat uprkos skromnim uslovima u kojima radi naš klub. Nadam se da ćemo naići na podršku kako bi učestvovao na najvećim takmičenjima za koja se kvalifikovao ovom titulom – istakao je Tatar.

Dvije bronze za Mladost

Pored Borislava Bogdanića, uspjeha na prvenstvu BiH imale su još dvije seniorke Dragana Savanović i Selena Varošić. Njih dvije su se okitile bronzanim medaljama, čime su upotpunile dobar nastup članova Mladosti u Travniku.

(Glas)