Sport 01.04.2016.

Džumhur najavio meč sa Đokovićem u Sarajevu

ČITANJE: 2 minute
dzumuhur
Najbolji bh. teniser svečano je dočekan danas u Sarajevu nakon velikog uspjeha na prestižnom ATP turniru u Majamiju.

Džumhur se zahvalio prisutnima i poručio da je lijepo ponovo biti u Sarajevu nakon dva mjeseca i lijepog rezultata.

Bio je tu veliki broj fanova, ali i kolega iz svijeta sporta koji su došli da čestitaju Džumhuru i pruže mu podršku u daljnjem radu.

Među njima je bio i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je poslao video poruku.

“Damire, majstore, želim ti čestitati na pobjedi nad Nadalom. Svaka ti čast, nama si jedan veliki uzor. Ponosni smo na tebe, želimo ti sve najbolje u budućnosti”, kazao je Pjanić.

Džumhur je govorio i o mogućem meču u Sarajevu sa Novakom Đokovićem koji mu je velika podrška.

“Zadnje informacije koje sam dobio od Noleta je da on stvarno želi doći u Sarajevo. Nada se da možemo organizovati meč do kraja godine, ako ne onda početkom sljedeće. Po jedan meč u svakom od glavnih gradova bivše Jugoslavije, tako da će to biti meč i u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, vjerovatno ćemo ići i u Crnu Goru”, istakao je Džumhur.

Naglasio je da je to bila njegova inicijativa.

“On želi da, pored nas dvojice, tu još bude i neko iz Hrvatske, Čilić, Ivanišević, da tu bude neko iz Slovenije i da se okupimo svi sa prostora bivše Jugoslavije. Sarajevo bi trebalo biti prvo od tih gradova. Iskreno se nadam da ćemo to uspjeti do kraja ove godine“, poručio je Džumhur.

Govorio je i o planovima rekavši da su Olimpijske igre jedan od glavnih ciljeva u ovoj godini.

“Ovim rezultatom sam se dosta približio tom cilju. Naravno, potrebno je još dobrih rezultata napraviti do kraja Roland Garrosa kada se pravi lista za Olimpijske igre u Rio de Žeineru. Sa ovim rezultatom sa jako blizu. Zadnja sedmica u Majamiju je najbolja sedmica u mojoj karijeri”, naglasio je Džumhur.

Komentarišući pisanje nekih medija o njegovom preseljenju u Beograd najbolji bh. teniser je kazao da “to nije preseljenje”.

“U Beogradu treniram zbog boljih uslova. Treneri, pored mog oca, su mi iz Beograda. Još uvijek sam stanovnik Sarajeva, živim u ovom gradu, ovdje držim pres konferencije i ne vjerujem da ću ikada otići iz njega”, bio je precizan Džumhur.

(NN)