Biznis 18.11.2015.

eBay od 1. decembra u Hrvatskoj

ČITANJE: 1 minuta
ebay
Najpoznatija onlajn platforma za aukcijsku kupovinu i prodaju eBay, prvog dana decembra otvara svoja vrata u Hrvatskoj.

Iako će se sve odvijati preko posrednika, ipak će hrvatski kupci imati prilike da naručuju i prodaju robu koju su inače kupovali na američkoj, njemačkoj, engleskoj ili italijanskoj platformi, prenosi portal Seebiz.

Vodeći i prvi eBay posrednik u kupovini u Hrvatskoj, eBay kupovina, poslije šest godina rada odlučio je da pokrene eBay.hr portal, s pripadajućom onlajn aplikacijom, navodi se u tekstu.

Registracijom u njihov onlajn sistem, kupci će moći na hrvatskom ili engleskom jeziku da pretražuju proizvode na spomenutim eBay platformama, uz iznose s poštarinama izraženim u hrvatskoj valuti. Pritom će se hrvatskim kupcima prezentovati samo proizvodi za koje postoji mogućnost dostave u Hrvatsku.

Ono što u firmi eBay kupovina ističu kao najbolju stvar, jeste to da je potreban samo jedan korisnički račun, i to onaj u njihovoj aplikaciji.

Takođe, više neće biti potrebe za PayPalom i kreditnim ili debitnim karticama. Plaćanje naručene robe će se obavljati putem opštih uplatnica u kunama u bilo kojoj banci, pošti… Plaćanje će biti moguće i putem mobilnih aplikacija najvećih hrvatskih banaka.

Za kupce koji ne posjeduju mobilne aplikacije, a nemaju vremena da idu do banke ili pošte, biće omogućeno plaćanje na svim kioscima Tiska, Konzuma i na benzinskim pumpama Petrol i Crodux.

Pored privatnih kupaca, putem eBay.hr aplikacije će moći da pazare i sva pravna lica registrovana na području Hrvatske, navodi se u tekstu.

(Agencije)