Sport 21.09.2017.

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

ČITANJE: 2 minute

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Čelnici kluba iz kanjona Vrbasa zbog toga očekuju da nedelja bude fudbalski praznik u njihovom mestu.

– Srećni smo što ćemo ugostiti Borac, klub koji ima veliku tradiciju i puno uspjeha u prošlosti. On je vodeći u Republici Srpskoj i među vodećima u BiH. U prethodnoj sezoni i dosadašnjem dijelu tekućeg šampionata u Krupi na Vrbasu su gostovali Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski, Čelik, Sloboda. Na tim mečevima nije bilo nikakvih problema, vjerujem da će i nedjeljni susret da prođe bez incidenata – rekao je Dragomir Ilić, član rukovodstva Krupe.

Danas je u Banjaluci održan sastanak čelnika Policijske uprave Banjaluka sa rukovodiocima dva kluba, a tema je bila maksimalna bezbjednost svih učesnika predstojećeg derbija 9. kola Premijer lige BiH.

Željko Spasojević, načelnik CJB Banjaluk, je istakao da će pipadnici policije zajedno sa ljudima iz dva kluba učiniti da utakmica prođe bez nereda.

On je ocijenio da ovaj duel ne spada u kategoriju mečeva visokog rizika.

Uhapšena tri navijača

Tri navijača Borca su uhapšena su juče u Donjem Vakufu, a razlog je što su pri povratku sa gostovanja u Vitezu kamenjem gađali jedan automobli, uslijed čega su vozač i suvozač zadobili lakše tjelesne povrede.

– Pripadnici Jedinice za za specijalne namjene MUP Srednjobosanskog kantona su u mestu Babin Potok zaustavili autobus s navijačima i popratili ga u PS Donji Vakuf, gde je obavljena kriminalistička obrada. Zbog postojanja osnova sumne da su počinili krivično delo oštećenje tuđe stvari uhapšeni su L. J. (1994.), G.B. (1996.) i S.Č. (1996.), svi iz Banjaluke – saopšteno je MUP Srednjobosanskog kantona.

(EuroBlic)