Sport 25.10.2021.

EHF KUP: Rukometaši Borca poraženi u dvomeču sa Besom, neprijatnosti na gostovanju u Peći

ČITANJE: 1 minuta

Rukometaši banjalučkog Borca poraženi su u nedjelju od Bese u Peći rezultatom 29:22. Poslije 30 minuta igre bilo je 18:14.

U prvoj utakmici Banjalučani su pobijedili rezultatom 28:25, pa je nakon dva meča tim sa Kosova obezbijedio prolaz u narednu rundu i revanširao se Banjalučanima za eliminaciju iz prethodne sezone, prenosi Srpskainfo.

U timu Borca najefikasniji je bio Miloš Nježić sa sedam golova, Aleksandar Milićević dodao je dva manje. Tim Bese predvodio je Egzon Ćuka sa sedam golova.

Rukometaši Borac m:tela ostali su bez plasmana u narednu fazu EHF Evropa kupa, a mladi rukometaši neće po dobru zapamtiti gostovanje protiv Bese i to ne samo zbog rezultata.

Nakon prvog meča ekipa sa takozvanog Kosova je obećala “revanš„ na domaćem parketu zbog skandiranja Lešinara a svoje prijetnje su ostvarili u Peći. Meč je imao neslavnu uvertiru. Naime, rukometaši Borca su dva dana bukvalno bili „zarobljeni“ u hotelu nisu mogli da izlaze a pred meč su krenuli minibusom sa 16 mjesta u koji je trebalo da uđu 24 člana delegacije.

Pri dolasku pred dvoranu bus je pogođen kamenom na mjesto gdje je sjedio bek Aleksandar Milićević. Sve to je bio pritisak na mladi tim Borca koji je pokleknuo na samom meču.

U banjalučkom timu ističu da nemaju zamjerki na samog domaćina, ali da je ekipa vrijeđana pred, tokom i nakon meča.

Takođe, sudije iz Sjeverne Makedonije Nikoloski i Metalari su dopustile grublju igru domaćih, pa su na startu lakše povrijeđeni Marko Lukić i Luka Knežević, što je donijelo dodatni pritisak na banjalučke mladiće koji se nisu najbolje snašli.

(SB)

Oznake: RK Borac