Biznis 05.09.2019.

Eko toplane Banjaluka dobile sertifikate po međunarodnim standardima

ČITANJE: 1 minuta

Nakon višemjesečih priprema i edukacije tima za implementaciju standarda, Eko toplane Banja Luka su dobile sertifikate sistema menadžmenta prema međunarodnim standardima ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018, saopšteno je iz preduzeća Eko toplane Banjaluka.

Uručenju sertifikata prethodio je audit, koji je obavila sertifikacijska kuća TÜV Thüringen.

Uspostavljanjem menadžment sistema upravljanja kvalitetom, životnom sredinom, bezbjednošću i zdravljem na radu, prema međunarodnim standardima ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018, Eko toplane su u tehnološkom, kadrovskom, organizacionom, ekološkom i bezbjednosnom pogledu uskladile svoj sistem upravljanja sa najvišim svjetskim standardima.

U cilju ostvarivanja osnovnih funkcija, rukovodstvo Eko toplana je uspostavilo politike kvaliteta, životne sredine i bezbjednosti na radu koje odgovaraju viziji i misiji preduzeća.

Menadžment ovog privrednog društva u cilju ostvarivanja osnovnih funkcija postavlja strateška opredjeljenja za povećanje energetske efikasnosti, očuvanje kvaliteta životne sredine i bezbjednosti na radu, racionalnu potrošnju toplotne energije i smanjenje troškova poslovanja.

“Eko toplane na ovaj način još jednom su potvrdile svoju opredjeljenost za očuvanje životne sredine i racionalnu potrošnju energije. Unapređenjem poslovanja, zadovoljavajući sve svjetske norme, osiguravamo viši nivo, trajnost i ujednačenost kvaliteta usluge, što potvrđuje našu usmjerenost ka zadovoljnom korisniku”, navedeno je u saopštenju.