Vijesti 14.04.2021.

Eko toplane Banjaluka nastavljaju sa grijanjem i nakon 15. aprila

ČITANJE: 1 minuta

Eko toplane Banjaluka, s obzirom na niske prosječne dnevne temperature, produžiće sezonu grijanja do porasta srednjih dnevnih temperature.

“Eko toplane Banjaluka pri kraju su još jedne uspješne sezone grijanja, četvrte po redu, a s obzirom na tehničke uslove proizvodnih pogona i raspoložive količine energenta, spremni smo da nastavimo sa isporukom toplotne energije sve dok bude bilo potrebe za tim”, saopšteno je iz Eko toplane Banjaluka, prenose Nezavisne.

Podsjećaju, prema važećoj Odluci Grada Banjaluka o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korišćenje toplotne energije, sezona grijanja se završava nakon što se u prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa, a prema podacima nadležne hidrometeorološke službe, i to najranije 15. aprila.

“Uprkos teškoćama i problemima izazvanim pandemijom korona virusa sa kojima se suočava cjelokupna privreda i stanovništvo, kako u Republici Srpskoj, tako i u cijelom svijetu, Eko toplane završetkom sezone planiraju da aktivno krenu sa pripremama za narednu sezonu, prije svega kroz blagovremene nabavke energenta, ali i realizaciju planiranih aktivnosti kada je riječ o sanaciji distributivne mreže, kao i redovnom remontu proizvodnih postrojenja”, navedeno je u saopštenju.

(E.M)