EKO TOPLANE BANJALUKA: Nastavljamo rad u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima

Privredno društvo Eko toplane Banjaluka d.o.o. kao komunalno preduzeće ima primarni interes, a to je kvalitetna isporuka toplotne energije i zadovoljstvo korisnika pruženom uslugom.

“Intenzivno radimo tokom cijele godine kako bismo sanacijom i renoviranjem toplifikacione mreže, modernizacijom sistema upravljanja, ali i stalnim kontaktom sa potrošačima preventivno reagovali na probleme i doveli do poboljšanja pruženih usluga”, kažu iz Eko toplane.

Povodom posljednje odluke Ustavnog suda Republike Srpske, Eko toplane Banjaluka ističu da ova odluka još uvijek nije objavljena u Službenom glasniku, ali iz kratkog saopštenja Ustavnog suda Republike Srpske možemo zaključiti da se odnosi samo na dvije odredbe koje do sada nisu bile predmet ocjene ustavnosti i zakonitosti.

“Kada su u pitanju ove odredbe, jedna u praksi nikada nije ni primjenjena sa naše strane kao davaoca usluge, a druga je primjenjivana isključivo u skladu sa pravilima autonomije volje potrošača i u vezi sa odredbama za isključenje sa toplifikacionog sistema. Takođe, uočljivo je da Odluka Skupštine Grada Banjaluka kao jedinstven akt nije osporena od strane Ustavnog suda Republike Srpske.”

“Podsjećamo da je Ustavni sud Republike Srpske u više navrata ocjenjivao pitanje ustavnosti i zakonitosti pojedinih odredaba Odluke o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korišćenje toplotne energije. U vezi s tim, prije donošenja posljednje odluke Ustavni sud Republike Srpske je donio i odluke U-20/18 i U-39/18 kojima su potvrđene kao ustavne i zakonite odredbe koje se odnose na isključenje, mjerenje, cijene i prigovor korisnika. “
Takođe, od strane Ustavnog suda ocijenjene su ustavnim i zakonitim odredbe o Tarifnom sistemu sa Metodologijom obračuna isporučene toplotne energije.

“Stoga, još jednom ističemo da su sve odredbe koje se odnose na isključenje, mjerenje, cijene i prigovor korisnika ocijenjene kao ustavne i zakonite, te će rad Eko toplana Banjaluka i ubuduće nastaviti u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima sa posebnim naglaskom na povećanje kvaliteta usluge i komunikacije ka krajnjem korisniku.”

“Još jednom se zahvaljujemo našim korisnicima na strpljenju i saradnji, i vjerujemo da će Eko toplane Banjaluka u narednom periodu iznaći načina da pruže još kvalitetniju i efikasniju uslugu.”

(Srpskainfo)

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo