Vijesti 04.11.2020.

Ekonomska škola renovirana uz pomoć resornog ministarstva

ČITANJE: 2 minute

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić posjetila je danas banjalučku Ekonomsku školu kojoj je resorno ministarstvo doniralo 33.000 KM za renoviranje školskog prostora i savremeno opremanje kabineta.

Trivićeva je istakla da je ova škola dobila potpuno opremljen informatički kabinet gdje će učenici određenih profila moći da stiču i praktična znanja sa određenim softverima.

“Potreba tržišta rada, usklađivanje nastavnih programa i planova, ali i usklađivanje praktične nastave je primarno za srednje obrazovanje i ovo je jedan od primjera kako je moguće iskoristiti školski prostor u korist učenika”, rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je pohvalila što je škola napravila stimulativno, ali i sigurno okruženje za učenike, posebno one koji putuju do kuća i koji će vrijeme dok čekaju prevoz moći da provedu u školskom objektu, a ne na ulici ili u gradu.

Trivićeva je najavila da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremanje škola, obuku nastavnog kadra i nastavak digitalizacije, te da su već napravljeni planovi za narednu godinu koji će biti realizovani u skladu sa budžetskim mogućnostima, s obzirom na tešku situaciju uzrokovanu pandemijom virusa korona.

Direktor Ekonomske škole Sonja Tomaš Miskin rekla je da je škola, osim novog informatičkog kabineta, napravila i kabinet za strane jezike gdje će učenici moći da izučavaju francuski, engleski i njemački jezik.

“Zamijenjena je vanjska stolarija, podovi, sanirani su zidovi i napravljen je prostor u kojem učenici mogu provoditi slobodno vrijeme ili učiti”, navela je Miskinova.

Učenica četvrtog razreda Ekonomske škole Sara Žarić zahvalila je rukovodstvu škole i resornom ministarstvu što su im omogućili da imaju nove opremljene učionice, kabinete i kutak za druženje i da školu gledaju kao drugu kuću.

(Srna)