Region 04.06.2021.

EKSPLOZIJA U ČAČKU: Požar zahvatio magacin granata, evakuisani radnici i mještani u blizini kompanije A.D. “Sloboda”

ČITANJE: 1 minuta

Eksplozija koja se noćas oko 01.00 sat iza ponoći dogodila u kompaniji A.D. “Sloboda” uznemirala je stanovnike Čačka, a prema još uvijek nepotvrđenim informacijama požar je zahvatio magacin topovskih granata.

Na svu sreću, povređenih nije bilo, što je potvrdio i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema riječima gradonačelnika, evakuisani su radnici fabrike i okolno stanovništvo, a na licu mjesta još uvek se nalaze pripadnici Vatrogasno-spasilačke službe, kao i vatrogasne jedinice iz AD „Sloboda, piše Nova.rs.

Kazao je da je oko 60 radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a oko 2.30h evakuisana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

Društvenim mrežama šire se video snimci, napravljeni iz različitih dijelova Čačka, na kojima se vidi dio fabrike u plamenu.

Jedna od radnica, Aleksandra Ćirović, ispričala je za Novosti da se zajedno sa još sedam kolega nalazila u okviru pogona rezanje, kada je došlo do eksplozije.

„Uspjeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je“, rekla je ranije danas radnica koja je dodala da ih je pozvao direktor i rekao da budu tu, i da će biti evakuisani prvom prilikom.

„Mi smo morali da pobegnemo iz kuće pošto živimo nadomak fabrike, jedva smo izvukli živu glavu“, kazala je ranije za Nova.rs Jelena iz Čačka.

Prema njenim rečima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je vidio kako gori jedan po jedan magacin.