ELEKTROKRAJINA: Od 20. maja nulta tolerancija prema svim dužnicima

ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka poziva sve kupce električne energije na izmirenje svih dospjelih obaveza za utrošenu električnu energiju, jer će, u suprotnom, biti prinuđeni na preduzimanje svih zakonskih mjera i mehanizama naplate.

Prema evidencijama “Elektrokrajine”, 95 odsto kupaca električne energije uredno i redovno izmiruje svoje obaveze, što je posebno karakteristično za kupce iz kategorije penzionera, dok je kod 5 odsto kupaca evidentno neplaćanje ili kašnjenje u plaćanju u dužem vremenskom periodu, navodi se u saopštenju.

„Elektrokrajina“ će od ponedjeljka, 20. 5. 2019. godine, započeti sa sistemskom primjenom nulte tolerancije prema svim dužnicima.

“Restriktivne mjere će se prvenstveno primjenjivati prema kupcima kojima je u proteklom periodu omogućeno plaćanje u ratama po osnovu zaključenih reprograma i nagodbi putem medijacije, te kupaca protiv kojih postoje izvršne sudske presude ili sa kojima su sklopljena sudska i vansudska poravnanja”, ističe se u saopštenju.

Dodaju da će primjena navedenih mjera biti sveobuhvatna i dosljedna. Izuzetak, navode iz Elektrokrajine, mogu predstavljati isključivo kupci u dokazivim izrazito teškim socijalnim slučajevima, a čiji će se zahtjevi pojedinačno razmatrati na nivou Preduzeća.

Elektrokrajina upozorava da će svi kupci koji nakon isključenja budu podnosili zahtjeve za ponovno priključenje na mrežu, za isto morati izmiriti sve dospjele obaveze za električnu energiju i platiti naknadu za ponovno priključenje.

“Pored navedenog, „Elektrokrajina“ će, u saradnji sa policijom i Tužilaštvom, intenzivirati kontrole na otkrivanju krađe električne energije, te pred nadležnim organima insistirati na sancionisanju počinilaca u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

Iz Elektrokrajine podsjećaju da su članom 225. Krivičnog zakonika RS pripisane oštre kazne za krađu električne energije i to kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do osam godina i novčana kazna.

(ATV)

Đorđe Gajić pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta

Đorđe Gajić pobjednik je takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas. Na takmičenju u Banjaluci učestvovalo je ukupno 18 takmičara čime je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Pobjedniku, najboljoj “vrbaskoj lasti” će biti uručen pehar i nagrada od 700 KM, drugoplasiranom 

Beživotno tijelo izvučeno iz Vrbasa

Beživotno tijelo starijeg muškarca izvučeno je iz Vrbasa u Banjaluci, saznaje ATV. “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 21.07.2019. godine postupili su po zaprimljenoj prijavi da beživotno muško tijelo pluta Vrbasom. Tijelo je uz pomoć Vatrogasne brigade Grada Banjaluka i ronilačkog kluba “Buk” izvučeno na obalu u mjestu Karanovac, Banja Luka. Izvršen je uviđaj u

Počelo “Ljeto na Vrbasu”

Skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas, na kojima učestvuje ukupno 18 takmičara, danas je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Brojni Banjalučani su se okupili da uživaju u ovoj manifestaciji i da aplauzom nagrade “najbolju vrbasku lastu”, ali i sve ostale takmičare koji

DANAS VIŠE STANOVNIKA NEGO PRIJE RATA Kamenica kod Teslića prkosi statistici

Više od dvije decenije nakon rata u Bosni i Hercegovini, mnoga su mjesta pusta. Kuće su nerijetko obnovljene, ali nedostaje onog najvažnijeg, ljudi. Međutim, to nije slučaj sa selom Kamenica koje se nalazi nedaleko od Teslića. Obnovljene kuće, obrađene njive, izraslo voće, povrće, pšenica, dječija graja, sve je to dijelom ovog mjesta. Sulejman Vitlić, 82-godišnji

U Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”

Sinoć je u Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva (KUD) „Grmeč“ iz Drinića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Manifestacija je počela defileom kulturno-umjetničkih društava, a nastavila se bogatim programom na gradskoj bini. Veliki broj građana je pristvovao ovom događaju a organizatori su poručili da je

Umjetnici oslikavaju pasaže u Gospodskoj

Mladi banjalučki umjetnici oslikaće na jesen tri pasaža između Gospodske ulice i Zanatskog centra, dok će zelena površina kod Pravnog fakulteta dobiti „smol skejl“ instalaciju, sličnu onoj koja je već izvedena na obali Vrbasa u Obilićevu.