ELEKTROKRAJINA: Od 20. maja nulta tolerancija prema svim dužnicima

ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka poziva sve kupce električne energije na izmirenje svih dospjelih obaveza za utrošenu električnu energiju, jer će, u suprotnom, biti prinuđeni na preduzimanje svih zakonskih mjera i mehanizama naplate.

Prema evidencijama “Elektrokrajine”, 95 odsto kupaca električne energije uredno i redovno izmiruje svoje obaveze, što je posebno karakteristično za kupce iz kategorije penzionera, dok je kod 5 odsto kupaca evidentno neplaćanje ili kašnjenje u plaćanju u dužem vremenskom periodu, navodi se u saopštenju.

„Elektrokrajina“ će od ponedjeljka, 20. 5. 2019. godine, započeti sa sistemskom primjenom nulte tolerancije prema svim dužnicima.

“Restriktivne mjere će se prvenstveno primjenjivati prema kupcima kojima je u proteklom periodu omogućeno plaćanje u ratama po osnovu zaključenih reprograma i nagodbi putem medijacije, te kupaca protiv kojih postoje izvršne sudske presude ili sa kojima su sklopljena sudska i vansudska poravnanja”, ističe se u saopštenju.

Dodaju da će primjena navedenih mjera biti sveobuhvatna i dosljedna. Izuzetak, navode iz Elektrokrajine, mogu predstavljati isključivo kupci u dokazivim izrazito teškim socijalnim slučajevima, a čiji će se zahtjevi pojedinačno razmatrati na nivou Preduzeća.

Elektrokrajina upozorava da će svi kupci koji nakon isključenja budu podnosili zahtjeve za ponovno priključenje na mrežu, za isto morati izmiriti sve dospjele obaveze za električnu energiju i platiti naknadu za ponovno priključenje.

“Pored navedenog, „Elektrokrajina“ će, u saradnji sa policijom i Tužilaštvom, intenzivirati kontrole na otkrivanju krađe električne energije, te pred nadležnim organima insistirati na sancionisanju počinilaca u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

Iz Elektrokrajine podsjećaju da su članom 225. Krivičnog zakonika RS pripisane oštre kazne za krađu električne energije i to kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do osam godina i novčana kazna.

(ATV)

(FOTO) Maturanti Tehničke škole se oprostili od đačkih klupa

Od školovanja i školskih dana opraštaju se učenici banjalučke Tehničke škole, koji su se večeras okupili u hotelu “Bosna”, gdje će proslaviti kraj jedne i pocetak novih životnih stranica. Maturanti su složni u tome, da će iz školskih klupa ponijeti mnogo uspomena i anegdota i da je srednja škola jedno prelijepo iskustvo, gdje su mnogo

SMRT 12 BANJALUČKIH BEBA Mitrović: Smišljen zločin svjetske birokratije

Smrt 12 banjalučkih beba, koje su stradale 1992. godine zbog nedostatka kiseonika, smišljen je zločin svjetske birokratije koja im nije dozvolila lijek, kaže predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović. – Kao da je uzet snajper i gađana sigurna meta. Ujedinjene nacije su zabranom letova iznad BiH praktično učestvovale

Nasip u Česmi padavine dočekao oštećen, mještani gube strpljenje

Na samo 200 metara, betonski nasip u banjalučkom naselju Česma urušen je na čak dva mjesta. Da je ova zaštita popustila pred Vrbanjom prošle sedmice pod vodom bi se našlo oko 150 kuća. Stanovnici ovog naselja uporno upozoravaju da nasip, koji bi trebalo da ih zaštiti, nikada nije kvalitetno urađen i da povremene sanacije tu

TEGELTIJA: Bezočna je laž da sam uhvaćen u bilo kakvoj korupciji

Nakon teksta na portalu Žurnal info da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija trgovao krivičnim istragama, on je danas demantovao ovu informaciju. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti. Povodom danas objavljenog teksta u online magazinu Žurnal info autora Avde Avdića, radi istinitog informiranja javnosti ističem sljedeće: Potpuna je neistina i zlonamjerna i bezočna laž da sam uhvaćen