Vijesti 26.12.2022.

Elektrokrajina: Omogućiti pristup brojilu ili dostaviti očitanu potrošnju

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka “Elektrokrajina” pozvala je korisnike da od četvrtka, 29. decembra, do srijede, 4. januara, njihovim radnicima omoguće nesmetan pristup mjernim mjestima radi očitanja potrošnje struje, budući da od 1. januara na snagu stupa novi način obračuna cijene za domaćinstva po utvrđenim opsezima potrošnje.

S obzirom na novouvedene različite cijene električne energije u odnosu na opseg potrošnje, neophodno je precizno utvrditi početno stanje potrošnje električne energije na mjernim mjestima kako bi se izbjegla potencijalna šteta po korisnika ili distributera, saopšteno je iz “Elektrokrajine”.

Ukoliko su mjerna mjesta zaključana ili na drugi način nedostupna za očitanje, iz “Elektrokrajine” apeluju na korisnike da u navedenom periodu sami očitaju potrošnju i uz osnovne podatke o mjernom mjestu dostave putem besplatne info-linije 0800/50-116 ili na mejl adresu /[email protected]/.

Uputstvo za očitanje elektronskih brojila nalazi se na internet stranici “Elektrokrajine” /www.elektrokrajina.com/uputstvo-za-samostalno-ocitanje/.

Ukoliko korisnik sistema ne omogući pristup mjernom mjestu niti dostavi očitanje potrošnje, “Elektrokrajina” će biti prinuđena da, u skladu sa odredbama Opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom, isporučenu električnu energiju utvrdi na osnovu potrošnje iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini.

“Ili na osnovu količina ugovorenih za isporuku u toku perioda za koji je onemogućeno očitanje, ili na osnovu odobrene priključne snage – ako se ne može primijeniti niti jedan od prethodna dva načina”, navedeno je u saopštenju.

(Srna)