Sport 18.12.2015.

Emenalo: “Murinjo je otpušten zbog sukoba sa igračima”

ČITANJE: 2 minute
murinjo
Dojučerašnji menadžer Čelsija Žoze Murinjo dobio je otkaz najviše zbog sukoba sa igračima, tvrdi tehnički direktor “Plavaca” Majkl Emenalo.

Aktuelni šampion Engleske je u četvrtak objavio da je Murinjo napustio klub i da je odluka donijeta sporazumno, kao i da se iz Čelsija neće oglašavati po tom pitanju dok se ne imenuje njegova zamjena.

Međutim, Emenalo, koji je u klubu od 2010. godine, iznio je neke zanimljive informacije u intervjuu za klupsku televiziju.

– Sve što se desilo u toku dana jasno govori da odluka nije sa predumišljajem. To je odluka koja je donijeta da bi se zaštitili interesi kluba- rekao je Emenalo na pitanje zašto je odluka donijeta baš u četvrtak.

Emenalo je potom priznao da je od početka sezone bio vidljiv razdor između menadžera i igrača, što je bilo jasno već neko vrijeme.

– Dok postoji saosjećanje sa osobom koja je uradila toliko toga za klub, činjenica je da je fudbalski klub Čelsi u velikim problemima. Rezultati nisu dobri, jasno je da postoji sukob između menadžera i igrača i osjetili smo da je sada vrijeme da reagujemo. Svi koji vole klub, koji osjećaju neku privrženost, mogu da shvate da je klub u nevolji i da je nešto moralo da bude urađeno- naglasio je Emenalo.

Tehnički direktor Čelsija je potom dao potpunu podršku igračima i naglasio da oni nemaju nikakve veze sa otkazom Murinju.

– Ovo je praktično ista ona grupa igrača koja je osvojila Premijer ligu i Liga kup prošle sezone. To su učinili u velikom stilu, a to su uspjeli time što su pokazali svoju posvećenost, znojem, krvlju i suzama kada je bilo potrebno. Oni slušaju šta od njih menadžer traži i mislim da je zato lako umješati se, ali to nije ono što klub prihvata. Svi znamo da igrači imaju odgovornost da izađu na teren i pokažu mnogima da greše i pokažu određeni nivo posvećenosti odluci koja je donijeta i da pomognu klubu da napreduje na tabeli. To moraju da urade, to se od njih očekuje i ja vjerujem da su oni to sve vrijeme pokušavali- istakao je Emenalo.

Čelsi poslije 16 kola u Premijer ligi drži tek 16. mjesto sa 15 bodova, 20 manje od vodećeg Lestera.

(B92)