Sport 17.12.2020.

EMOTIVNE SCENE: Mali Mirko pobijedio leukemiju, pa konačno upoznao idola Sinišu

ČITANJE: 2 minute

Emotivna scena viđena je u prostorijama FK Bolonja, gdje je dječak po imenu Mirko, koji se prošle godine borio sa leukemijom i pobedio je, upoznao Sinišu Mihajlovića, koji je u isto vrijeme bio u isto teškoj situaciji, piše Kurir.rs.

Ovaj mališan je među prvima pružio podršku srpskom stručnjaku kada je objavio da boluje od opake bolesti. Napisao mu je pismo od kojeg suze same teku.

“Ja sam Mirko, imam 10 godina i jednu sjajnu osobinu – hrabrost! Do oktobra 2018. godine bio sam sasvim normalno dijete, igrao sam se, išao u školu i navijao za Parmu. Onda sam 21. oktobra poslat u bolnicu, rekli su mi da imam leukemiju. Nisam znao šta je to, ali vremenom sam naučio koliko je prokleta ova bolest. Mogao sam da biram između dvije opcije kako da se borim sa bolesti: Da plačem i žalim po cijeli dan, ili da budem hrabar i nastavim dalje. Odlučio sam da budem hrabar”, pisalo je u emotivnom pismu posvećenom Siniši.

“Imao sam veliku pomoć Parminih igrača, naročito od Gazole i Inglesea. Kao i ti, dolazim sa fudbalskih terena gde sam pratio svoj omiljeni klub. Sada utakmice gledam preko televizije. Ova strast mi je pomogla da provedem sve ove mjesece u bolnici. U maju ipak, saopštene su mi nove loše vijesti, terapija koju sam primao više nije bila dovoljna. Morao sam na transplataciju, a i prvenstvo se završilo…”, stoji u pismu koje slama srca.

“14. maja imao sam transplataciju koštane srži i sada izgleda da je sve u redu. Kada sam video tvoju konferenciju, vidio sam da si tužan. Niko ne može da razumije tvoje strahove bolje od mene, zato što, iako imam deset godina, strah je isti za sve. Osećam da trebam da ti kažem da ne odustaješ, da izvučeš iz sebe puno suza, jer one su znak hrabrosti i da radiš sve što želiš da radiš, jer ćeš brže ozdraviti. Nadam se da će ti moj savjet pomoći i, ko zna, možda se jednog dana sretnemo, ja tebe sa tribina, ti mene na terenu. Šaljem ti specijalne zagrljaje i zapamti, vuk nekada nije zao, kao što se izgleda. Pozdrav”, napisao je desetogodišnji dječak.

Nakon što su obojica pobijedili leukemij Mali Mirko i Siniša su se i upoznali, a emotivni susret na društvenim mrežama podijelila je i supruga srpskog trenera Arijana Mihajlović.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Arianna Rapaccioni Mihajlovic (@ariannamihajlovic)

(N.S/ Banjaluka.net)