Magazin 11.12.2018.

Emotivni susret prošlosti i sadašnjosti u Narodnom pozorištu RS

ČITANJE: 1 minuta

Predstava “Žensko srce u šinjelu” u režiji Mirjane Karanović, odigrana je premijerno za Republiku Srpsku u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Ovom predstavom tri glumice Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović, obilježile su 100 godina od potpisivanja primirja u Prvom svjetskom ratu i na svoj način stvorile susret prošlosti i sadašnjosti.

Emotivna priča o životima tri žene, tri heroine – Milunki Savić, Flori Sens i Nadeždi Petrović, uspjela je da izazove oduševljenje i suze kod publike, koja je izvođenje popratila gromoglasnim aplauzima.

Glumica Nina Grahovac koja je porijeklom iz Banjaluke je kazala da joj je ovo gostovanje veoma značajno.

– Posljednji put sam igrala predstavu u Banjaluci pre dvadeset godina. Ja sam u Banjaluci igrala kada sam bila amater, i ovde na ovoj sceni sam igrala, a u to vreme sam igrala i u Prijedoru. Nekako do sada nije bilo prilike kao profesionalac da igram ovde. Uvek me je to mimoilazilo. Igrala sam u Laktašima ranije, ali u Banjaluci ne. Meni je ovo stvarno vrlo značajno da posle dvadeset godina igram – rekla je Grahovčeva.

Prije Banjaluke, “Srce u šinjelu” je odigrano nekoliko puta, na brojnim lokacijama u Srbiji.

– Predstava se igra od aprila, a ovo nam je devetnaesto igranje. Igrali smo u Kragujevcu, Prijedoru, Barajevu, Somboru, Beogradu, evo sada i u Banjaluci, a već u četvrtak igramo u Požarevcu – kazala je Grahovčeva.

(Glas Srpske)