Sport 06.11.2016.

Energija karatea u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Banjaluka je, bar na dan, bila regionalni centar karate sporta. Više od 1300 takmičara, na osam tatamija u dvorani “Borik” demonstriralo je svoju vještinu na 4.”GRAWE međunarodnom kupu” u organizaciji Karate kluba “Energija”.

Među gostima karatisti iz čitavog regiona, ali i iz Italije, Njemačke, Bugarske i Mađarske. Prije deset godina maštali smo o jednom ovakvom turniru, danas je postao stvarnost, kaže Branko Derajić iz Karate kluba “Energija”.

“Onog momenta kada sam otvarao klub i kada sam kretao imao sam želju da karate sport Banjaluke i Republike Srpske vratim tamo gdje mu je mjesto. Mislim, da smo moj tim i ja, u proteklih deset godina uradili sve da to učinimo i da je ovaj turnir pokazatelj da je naš klub dao veliki doprinos tome.
Naravno, kao i ostali klubovi iz Republike Srpske”, rekao je Branko Derajić.

Kvaliet karatea nije zaostajao za kvanitetom učesnika, pa su tako i treneri imali i te kako šta da vide. Svaka borba i kata, imale su djelić nečega za nauk pa stoga ne čude riječi hvale koje su stizale sa svih strana.

“Ovo je veoma jako takmičenje. Kvalitet karatea je na vrhunskom nivou. Zaista nam je veliko zadovoljstvo što smo učesnici i obećavamo da ćemo doći i naredne godine”, rekao je Niki Mangijar, Karate savez Italije.

Ne hvali samo struka, pohvale stižu i od takmičara.

“Turnir je veoma zahtjevan. Odlično nam je u Banjaluci. Nije nam dosadno”, poručuju karatisti.

U Karate klubu “Energija” kažu da je i njih odziv takmičara pozitivno iznenadio. Uz onaj u Rijeci i Samoboru, ovo je najmasovniji karate turnir ove godine, u regionu. Podatak za ponos, ali i obavezu da naredni bude još bolji. Obećavaju da će se potruditi da tako i bude, a ne kriju želju da onaj sljedeći traje i dan više.

(ATV)