Sport 25.11.2016.

EP u borilačkim vještinama u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Evropski šampionat u borilačkim vještinama i evropski stručnotrenerski seminar i prezentacija vještina biće održani u subotu i nedjelju u banjalučkoj dvorani “Borik”.

Seminar, koji će voditi instruktori Međunarodne federacije borilačkih vještina, je u subotu, kada će biti i prezentacija vještina, a dan kasnije je takmičenje.

“Biće takmičenje u karateu, džijudžicuu, kikboksu, demonstriraćemo šta je kobudo, u kome se upotrebljava oružje poput mačeva i štapova, zatim kendžicu, grapling, tehnike samoodbrane..”, rekao je Ljubomir Tadić, nosilac crnog pojasa 9. dan u karateu.

Organizatori Evropskog šampionata su Centar borilačkih sportova Banjaluka i Wado kai federacija RS i BiH, a očekuje se nastup oko 400 takmičara.

“Dolaze takmičari iz Rusije, Švedske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH, Makedonije, Poljske, Njemačke, Austrije i Holandije. Dolaze vrhunski takmičari i vjerujem da će oni koji vole borilačke vještine uživati”, rekao je Tadić.

On je najavio dolazak priznatih imena iz svijeta borilačkih sportova.

“Dolaze Čes van der Val iz Holandije, majstor karatea 8. dan i džijudžicua, Nijemac Jens Frike, majstor karatea 8. dan džijudžicua, Šveđanin Peter Rozendal, majstor karatea 7. dan, džijudžicua i džudoa,  i mnogi drugi poznati majstori”, dodao je Tadić.

Program u subotu počinje u 11 časova, a u nedjelju u 10.

(Nezavisne)