Sport 22.01.2016.

Ep u vatrepolu: Srbija vs Crna Gora za zlato!

ČITANJE: 2 minute
vaterpolo srbija
U finalu Evropskog šampionata u vaterpolu snage će odmjeriti Srbija i Crna Gora. Oni koji prate situaciju sa strane vjerovatno se pitaju šta bi bilo da se Srbija i Crna Gora nisu razdvojili, ali to je već politika a ne sport.

Poslije meča za pamćenje, Crna Gora je pobjedila Mađarsku sa 8:5, izborila je plasman u finale, osvojila srebrnu medalju  i što je najvažnije, Crna Gora je obezbjedila vizu za Olimpijske igre i Brazilu.

U prvoj dionici gledali smo sve lijepo što vaterpolo može da donese. Rat nerava, borbu do poslednjeg atoma snage na svakom dijelu bazena. Mađari su vodili sa 1:0 i 2:1, ali braća Janović su vraćali Crnu Goru u igru. Na kraju – 2:2. Već tada je bilo jasno da ćemo gledati veliki meč, utakmicu u kojoj ulog nije bio samo plasman u finale Evropskog šampionata nego i viza za Olimpijske igre u Brazilu.

Rat je nastavljen u drugoj dionici. Novi gol u režiji braće Janović, pa gol u režiji porodice Varga. Zvuči čudno ali je istinito u tom trenutku Janovići i Varge – 3:3. Borbu te dvije porodice prekinuo je Darko Brguljan čiji brat takođe igra za Crnu Goru – 4:3.

Ljubitelji vaterpola su sa nestrpljenjem čekali nastavak fenomenalnog meča. Ko će u finale? Ko će na Olimpijske igre? Navijači u „Areni“ su bili na strani Crne Gore! Početkom treće dionice pogodio je Draško Brguljan za 5:3. Nastavio se rat u bazenu. Sve je ključalo. Mađari su propustili situaciju sa dva igrača više, Crna Gora peterac. Na kraju uoči posledne dionice – 5:4.

Hošansjki je pogodio za 5:5. Drama u najavi. Prečka na jednoj strani, stativa na drugoj. Gol Ivovića za 6:5. Golman Šćepanović je radio čuda na gol liniji. Ljubomorno je uz dobru odbranu Crne Gore čuvao prednost, prednost koja je značila plasman u finale, srebrnu medalju i vizu za Rio!

Crna gora je dobila igrača više, a magiju golmana Šćepanovića koji je branio kao nikada u karijeri u veliku prednost od dva gola pretvorio je Vukčević – 7:5 na nešto više od dva minuta prije kraja. Poslije još jedne odbrane Šćepanovića, Ivović je pogodio za 8:5 i slavlje ljubitelja vaterpola u Crnoj Gori je moglo da počne.

Sljedi finale. Srbija vs Crna Gora. Biće to spektakl za pamćenje.

(Sportklub)