Vijesti 03.01.2022.

EPILOG: Nakon pucnjave u Istočnom Sarajevu, Sikima operisan, Mičić saslušan pa pušten

ČITANJE: 2 minute

Goran Sikima, koji je ranjen u pucnjavi u Istočnom Novom Sarajevu, operisan je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i trenutno se nalazi van životne opasnosti. Zbog sumnje da ga je ranio priveden je Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, koji je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Vatreni obračun se odigrao u noći između 1. i 2. januara u Hilandarskoj ulici. Kako saznaje portal „Avaza“ prvi rezultati istrage ukazuju da je Sikima napao Mičića, prenosi Avaz.

Sikima sjeo u taksi

Potegao je oružje i pucao prema njemu, a metak je Mičiću prošao kroz jaknu. Mičić je uzvratio paljbu i sa više hitaca pogodio Sikimu, nanijevši mu povrede leđa i ekstremiteta.

– Sikima je nakon pucnjave pobjegao s mjesta obračuna. Sjeo je u taksi i odvezao se do KCU Sarajevo gdje je zadržan na daljem liječenju. Ljekari su cijeli slučaj prijavili policiji i Sikima je izjavio da je na njega pucao Mičić, koji je ubrzo priveden – kaže izvor blizak istrazi.

Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo, potvrdila je da se pucnjava dogodila oko 3.20 sati, te da je jedna osoba teško povrijeđena.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu u čijem prisustvu je izvršen uviđaj. U toku je rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja – rekla je Stokanović.

Istražuje se motiv

Zasad nije poznato šta je bio motiv pucnjave i cijeli slučaj se detaljno ispituje. Prema operativnim podacima Sikima se ranije dovodio u vezu s kriminalnom grupom Darka Eleza. S druge strane, Aco Makedonac važi za kontroverznog biznismena koji se bavi građevinom.

Ujedno je i zet je Borisa Govedarice, bliskog prijatelja Đorđa Ždrale koji je izrešetan u avgustu 2007. godine, što je takođe jedan od pravaca kojim se istraga kreće.

Bio predsjednik stranke

Goran Sikima se u ranom postdejtonskom periodu bavio i politikom.

On je od druge polovine devedesetih bio osnivač i predsjednik Srpske omladinske stranke “Novi naraštaji”.

Nakon više godina djelovanja na lokalnom i regionalnom nivou u Istočnom Sarajevu, stranka je prestala da se pojavljuje na izborima.

(SB)