Biznis 13.05.2020.

ER SRBIJA: Odložen početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja

ČITANJE: 2 minute

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Srbije, odložiće početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja umjesto za planirani 1. jun na 15. jun, imajući u vidu preporuku Evropske komisije o produžavanju privremenog ograničenja.

Kako je istovremeno riječ o zemljama u kojima se nalazi veliki broj destinacija Er Srbije, srpski nacionalni avio-prevoznik prinuđen je da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja u okviru najavljenog reda letenja.

S druge strane, obnavljanje avio-saobraćaja do ograničenog broja destinacija – London Hitrou, Frankfurt, Cirih i Beč, koje je najavljeno za period od ponedjeljka, 18. maja, biće realizovano, saopštila je Er Srbija.

Usljed pomenute preporuke Evropske komisije, letovi do tih destinacija biće obavljani u nešto manjem obimu, nego što je prvobitno planirano.

Er Srbija istovremeno pažljivo prati moguće ponovno otvaranje regiona i biće spremna da se fokusira i na regionalne letove, te da se prilagodi novim mogućnostima i rastu tražnje u okviru regiona.

“Naša flota i naši zaposleni u potpunosti su spremni da odmah počnu s obavljanjem redovnog putničkog saobraćaja. Međutim, sam početak saobraćaja i njegov obim ne zavise samo od nas, već i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo”, rekao je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

“Zbog toga pratimo sve odluke nadležnih organa i u hodu usklađujemo naše poslovanje i planove s realnošću”, dodao je on.

Er Srbija je najavila ranije da će se saobraćaj obnavljati postupno poslije pauze uzrokovane pandemijom virusa korona i različitim mjerama kojima su putovanja bila ograničena na globalnom nivou.

Saopšteno je i da će red letenja pretrpjeti određene izmjene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine, odnosno da će se letovi do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, da će frekvencija letova do pojedinih destinacija biti smanjena, kao i da će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Srpska nacionalna avio-kompanija nastaviće da putnike redovno obavještava o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbjednosnim mjerama koje će se sprovoditi.

Sve potrebne informacije, kao i ažurirani red letenja, biće dostupni na airserbia.com.

(Agencije)