Politika 18.03.2016.

Erdogan: “Ne” demokratiji, “da” čeličnoj pesnici

ČITANJE: 1 minuta
erdogan
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je u veoma zapaljivom govoru rekao da demokratija, sloboda i vladavina prava više nemaju vrijednost.

Lider Turske se na taj način obratio nakon novog napada u Ankari u kom je poginulo 37 osoba, a preko 120 je povrijeđeno.

– Borba protiv terorizma je iznad zakona… Na neprijatelje ćemo udariti čeličnom pesnicom. Demokratija, sloboda i vladavina prava nemaju više nikakvu vrijednost. Oni koji su na našoj strani u borbi protiv terorizma su naši prijatelji. Oni koji su sa druge strane su neprijatelji- rekao je Erdogan.

Upozorio je da će Vojsku Turske usmjeriti protiv prokurdske Narodne demokratske partije.

-Gdje god pobjegnete, naši vojnici, naša policija i naši bezbjednjaci će vas naći i uraditi sve što je potrebno. Treba ukinuti imunitet liderima Narodne demokratske partije. Ne vidim kao legitimne političke činioce članove partije koja djeluje kao ogranak terorističke organizacije- istakao je Erdogan dovodeći u vezu HDP sa Radničkom partijom Kurdistana.

Nekoliko dana poslije novog bombaškog napada u Ankari, turske bezbjednosne snage su pokrenule opsežne akcije u kojima je uhapšeno najmanje 73 osoba, zbog navodnih veza sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana.

(b92)