Vijesti 05.10.2016.

EuroBlic: Radojičić traži ostavku direktora “Toplane”?

ČITANJE: 2 minute

Novo imenovanje Miće Milovanovića za direktora „Toplane“, naljutilo je novog gradonačelnika Igora Radojičića, koji smatra da je to nizak udarac stare vlasti, navodi se u današnjem tekstu objavljenom u dnevnom listu “Blic”.

– Nažalost, već imamo prvi problem. Nekorektno je da vlast na odlasku, bez obzira što se radi o istoj koaliciji, po isteku mandata, imenuje nekoga na naredne četiri godine. Njegovo imenovanje je potpuno nepotreban udarac iza leđa i očekujem da on podnese ostavku kad budem izabran za gradonačelnika – izjavio je za „EuroBlic“ budući gradonačelnik Igor Radojičić.

On je istakao da na kraju mandata ne bi trebalo vršiti nova imenovanja na naredne četiri godine i da je to posao nove vlasti koja dolazi.

Na pitanje da li je zadovoljan Milovanovićem dosadašnjim radom u „Toplani“ i da li u planu ima drugo rješenje za tu funkciju, Radojičić je naglasio da se ne radi o imenima, nego o principu.

– Počeo sam razgovore sa koalicionim partnerima o formiranju nove gradske vlasti i nigdje u svijetu se ne radi tako da neko pred isteklim mandatom imenuje direktore. Očekujem da se Milovanović povuče – kategoričan je Radojičić.

Mićo Milovanović bio je jedini kandidat konkursu za izbor direktora „Toplane“, a nadzorni odbor tog preduzeća, na jučerašnjoj sjednici, produžio mu je mandat na još četiri godine.

mico_milovanovic direktor toplane

Novi-stari direktor Toplane… Mićo Milovanović

Izvori “Blica” tvrde da su većina članova odbora „ljudi od povjerenja Slobodana Gavranovića“, preko kojih je uticao na poslovanje „Toplane“.

Predsjednik NO „Toplane“, Vidosav Đekić kaže da je sjednica bila zakazana još prije sedam dana i nije želio da komentariše Radojičićeve tvrdnje da je imenovanje urađeno njemu iza leđa.

– Nemam takve informacije i ne želim to da komentarišem – kratko je poručio Đekić.

Mićo Milovanović se juče nije javljao pozive novinara “Blica”.

(blic.rs)