Vijesti 23.05.2015.

Eurosong večeras u Beču ruši rekorde, Švedska, Italija i Rusija favoriti

ČITANJE: 1 minuta

Wiener Stadthalle večeras će biti centar svijeta za ljubitelje Eurosonga jer će u toj bečkoj dvorani biti održano finale 60. jubilarnog takmičenja za najbolju pjesmu Evrope.

Eurosong večeras u Beču ruši rekorde, Švedska, Italija i Rusija favoriti Nastup Guya Sebastiana na probi (Foto: EPA)
Nakon dva polufinala, u kojem su od zemalja iz našeg regiona prolaz dalje osigurale Srbija, Crna Gora, Albanija i Slovenija, večeras će se rekordnih 27 finalista takmičiti za titulu najboljeg koji će Eurosong sljedeće godine dovesti u svoju zemlju.

Zanimljivo je da se ove godine takmiči i gost Australija, koju predstavlja Guy Sebastian, jedna od najvećih tamošnjih zvijezda.

Eurosong u Beču bi mogao srušiti rekord prema broju TV gledalaca, kojih se očekuje oko 200 miliona.

Favoriti kladionica su Švedska, Rusija, Italija, a tu je i Australija, dok bi dobar rezultat mogla napraviti i Bojana Stamenov iz Srbije, te predstavnici Belgije i Estonije. Najslabije kotiraju Francuska i Azerbejdžan.

Irska, zemlja sa najviše pobjeda u historiji Eurosonga, nije se uspjela probiti do finala.

Večeras od 21 sat ćemo gledati zemlje predstavnice po ovom redoslijedu: Slovenija, Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Armenija, Litvanija, Srbija, Norveška, Švedska, Kipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Njemačka, Poljska, Latvija, Rumunija, Španija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija, Albanija i Italija.