Vijesti 09.04.2017.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednoj sedmici

ČITANJE: 3 minute

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti pretežno sunčano vrijeme uz najvišu dnevnu temperaturu do 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Jutarnja temperatura vazduha biće od dva do šest, na jugu do devet, a u višim predjelima oko nula stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 19 do 25, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Poslije svježeg jutra tokom dana biće pretežno sunčano i toplije. Popodne će doći do umjerenog razvoja oblačnosti, koja ponegdje na jugozapadu može usloviti rjeđe pljuskove, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima.

Vjetar će biti slab, južni i jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak, 11. aprila, ujutru i prijepodne biće pretežno sunčano i toplo. Od sredine dana na zapadu, zatim i sjeveru naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a na jugu ostaje sunčano i vrlo toplo.

Popodne i uveče kiša će se proširiti na istok. Moguća je i pojava lokalnih nepogoda uz jače padavine, jak vjetar i pojavu grada. Na jugu su mogući povremeni pljuskovi tokom noći. Popodne će doći do zahlađenja na zapadu, a uveče i u ostalim krajevima.

Jutarnja temperatura vazduha biće od pet do 11, u višim predjelima od dva stepena Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 14 na zapadu do 24 na jugoistoku, u višim predjelima na zapadu od 10 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 12. aprila, ujutro će biti hladnije i oblačno sa slabom kišom, u višim predjelima slaba susnježica i snijeg.

Padavine će brzo prestati, već tokom prijepodneva će doći do razvedravanja na zapadu i jugu uz sve više sunčanog vremena, a tokom dana i na istoku doći će do smanjenja oblačnosti.

Jutarnja temperatura vazduha biće od dva do pet, na jugu oko osam, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 12 do 16, na jugu oko 20, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 13 aprila, ujutro će biti svježe uz umjerenu oblačnost, mjestimično uz prolaznu maglu oko rijeka i po kotlinama.

Tokom dana biće pretežno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i ponovo toplije. Jutarnja temperatura vazduha biće od nula do četiri, na jugu oko osam, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 22, na jugu oko 24, u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.

Danas je u Republici Srpskoj i Federaciji BiH bilo mjestimično oblačno i sunčano.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica nula, Čemerno i Kalinovik 11, Sokolac i Han Pijesak 12, Kneževo 14, Manjača, Mrakovica, Rudo i Sarajevo 15, Čelinac, Gacko, Tuzla, Srebrenica i Nevesinje 16, Kotor Varoš, Foča, Krupa na Uni i Šipovo 17, Mrkonjić Grad, Bileća, Bugojno, Višegrad i Mlječanica 18, Ribnik, Srbac, Trebinje, Banjaluka, Livno, Bijeljina i Doboj 19, Novi Grad, Prijedor i Neum 20, te Mostar 23 stepena Celzijusova.

(Srna)