Politika 23.10.2022.

Evo koje poslanike SPS ćemo gledati u naredne četiri godine u parlamentu Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Socijalistička partija Srpske, koja je prvi put od osnivanja nastupila na Opštim izborima i to samostalno, bez članstva u bilo kojoj koaliciji ili bloku, imaće tri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prema podacima CIK BiH, SPS je prešla izborni cenzus na nivou Republike Srpske i tako osvojila tri kompenzaciona mandata u NSRS, a parlamentarna je stranka i Kantonu 10 u Federaciji BiH.

Iako je bio na kandidatskoj listi svoje stranke za parlament Srpske, predsjednik SPS Goran Selak nije uspio da osvoji mandat, pa će u NSRS ući potpredsjednik stranke Maksim Skoko, te Tamara Damjanović i Milan Milaković, piše Srpskainfo.

S obzirom na to da ima tri poslanika, SPS neće imati svoj poslanički klub u budućem sazivu NSRS.

Iako se očekivao bolji rezultat, u SPS tvrde da nisu nezadovoljni ostvarenim rezultatima.

I sa tri mandata u parlamentu Srpske, kako kažu, nastaviće da budu dio rješenja i glas građana koji su im dali povjerenje.

Skoko je, inače, poslanik i u aktuelnom sazivu NSRS, dok će Damjanovićevoj, koja je član Glavnog odbora SPS, to biti prvi mandat.

I Milaković je član Glavnog odbora SPS, i aktuelni je odbornik u Skupštini grada Banjaluka. Do sada je tri puta biran za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, a ovo će biti prvi put da sjedi u parlamentu Srpske.

(N.S)

Oznake: NS RS, SPS