Sport 25.04.2017.

Evrokupom počeli proslavu jubileja

ČITANJE: 2 minute

Takmičenje u Evrokupu, održano proteklog vikenda na rijeci Vrbas, prva je u nizu manifestacija koje će biti održane ove godine u sklopu obilježavanja 70 godina uspješnog rada Kajak-kanu kluba Vrbas iz Banjaluke.

Tokom godine planiran je niz manifestacija kojima će biti obilježen veliki jubilej, a sve će kulminirati krajem godine.

– Zamislili smo da program traje do 22. decembra, kada je rođendan kluba, i planirali smo da tada održimo svečanu akademiju. Uradićemo dokumentarni film i izdati monografiju kluba. Imamo još osam mjeseci i vjerujem da ćemo stići sve da uradimo pošto želimo da zahvalimo svima koji su godinama bili i još su uz naš klub – kazao je sekretar KKK Vrbas Nikola Stanković.

Veliku pomoć trebalo bi da imaju od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića koji se nalazi na čelu organizacionog odbora za proslavu jubileja. I pored lošeg vremena zadovoljan je učinjenim i ističe da je ovo samo početak svih dešavanja.

– Bili smo domaćini druge trke Evrokupa i napravili smo odličan posao. Godinama radi uigran tim pa nema mnogo posebnih iznenađenja, mada nam je sada vrijeme pravilo probleme. Nismo očekivali snijeg u aprilu i bilo je dosta hladno, ali smo se izborili – rekao je Stanković.

Takmičenje je okupilo oko 70 takmičara iz 20 evropskih zemalja, dok je nastupilo devet ekipa iz Slovenije.

– Slovencima je ovo takmičenje bilo izborno za ulazak u reprezentaciju pa su došli u najjačem sastavu. Zna se da su oni velesila u kajaku i kanuu na divljim vodama pa je ovo takmičenje dobilo na kvalitetu, dok pri tom ne treba zaboraviti i ostale učesnike – kazao je Stanković.

Maraton

Planirano je da tokom novembra bude održan prvi maraton na divljim vodama. Start trke bio bi u Bočcu, a cilj kod tvrđave Kastel u Banjaluci, dok je staza dugačka 32 kilometra, čime bi bila zaključena dešavanja na rijeci u sklopu obilježavanja jubileja.

(Glas Srpske)