EVROPSKO PRVENSTVO U RAFTINGU Rusima zlato u slalomu!

Reprezentacija Rusije osvojila je zlatnu medalju  u disciplini slalom, drugog takmičarskog dana Evropskog prvenstva u  raftingu u open kategoriji na stazi u kanjonu Tijesno.

“Presretni smo. Odlično smo odveslali obje trke danas. Nekoliko mjeseci smo vrijedno  radili i sada vidimo da se sav naš trud isplatio”, kazao je vidno raspoložen, Pavel Grizlov kapiten reprezentacije Rusije.

“Oduševljeni smo rijekom Vrbas. Sjajna rijeka. Danas smo zaista dali svoj maksimum. Vidjećemo šta će biti sutra na spustu. Nadamo se najboljem”, rekao je ovo kapiten prve posade Češke Republike, David Lisicky, posade koja se juče okitila zlatnom medaljom u disciplini H2H a danas srebrom u slalomu.

Treće mjesto osvojila je druga posada Češke Republike. Kod dama trijumfovala je prva posada Češke, ispred prve posade Rusije i druge posade Češke Republike.

Slovenci su bili prezadovoljni rezultatima koje su ostvarile posade ove zemlje u mlađim uzrasnim ketegorijama.

“Slovenci su prvaci Evrope u  slalomu, u kategoriji do 19 i u kategoriji do 23 godine. Presretni smo.  Ostaje nam sada da vidimo kako će sve izgledati na kraju, ali znamo naš cilj”, kaže trener reprezentacije Slovenije, Marko Mihelič.

Takmičenja se nastavljaju sutra u disciplini spust, na stazi dugoj 14 km, od Krupe na Vrbasu do RC Kanjon, gdje će se nakon okončane posljednje takmičarske discipline, obaviti Ceremonija dodjele medalja i priznanja. Rezultate svih trka voženih danas možete pronaći na zvaničnoj facebook strani RK Kanjon.

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave