Magazin 17.05.2020.

Evrosong ostaje u Roterdamu 2021. godine

ČITANJE: 1 minuta

Sljedeće godine, Evrosong biće održan u Roterdamu, potvrdili je Evropska radiodifuzna unija, organizator ove manifestacije, prenose svjetske agencije.

Spektakularne završnice najvećeg muzičkog takmičenja Evrope ove godine nije bilo, ali je emitovan specijalni muzički program “Eurovision: Europe Shine a Light”.

Ovogodišnji predstavnici 41 zemlje imali su kontakt sa ljubiteljima najvećeg evropskog muzičkog takmičenja – onlajn, putem šou-programa “Eurovision: Europe Shine a Light”.

Predstavnici 41 zemlje učesnice ovogodišnjeg takmičenja ujedinili su glasove u pjesmi “Love Shine a Light”, himni prvog neodržanog Evrosonga.

Muzički specijal prenosilo je 45 zemalja, a tokom dvosatnog programa gledaoci su se upoznali sa izvođačima koji je trebalo da budu ovogodišnji predstavnici na, silom prilika otkazanom, takmičenju. Evropu su iz Srbije pozdravile članice grupe “Hurricane”.

Sinoć su se gledaoci podsjetili i najvećih hitova “Evrosonga”. Među njima i “Molitve”, numere kojom je Marija Šerifović dovela “Pjesmu Evrovizije” u Srbiju.

Na poziv Evropske radiodifuzne unije Marija Šerifović je snimila spot za svoju pobjedničku pjesmu na pustim ulicama Beograda i to u jeku epidemije korona virusa u Srbiji, navodi RTS.

(Agencije)