Magazin 08.04.2016.

Exit u misiji da dovede Prodigy u Srbiju

ČITANJE: 2 minute
prodigy
Čelni ljudi Exita, osnivač i direktor Dušan Kovačević i programski direktor i suosnivač festivala Ivan Milivojev pokušavaju da nagovore članove čuvenog engleskog benda The Prodigy Kita Flinta, Maksima Rijalitia i Lijama Hauletada Srbiju u posljednjem trenutku ucrtaju na mapu njihove, po svemu sudeći, posljednje svjetske turneje.

Ovdašnju muzičku javnost nedavno je uzdrmala informacija da se jedan od najvećih bendova u istoriji muzičke industrije The Prodigy ove godine oprašta sa publikom, utoliko više što Srbije nema na listi destinacija na kojima će nastupati na svojoj oproštajnoj turneji.

Brojni domaći muzičari odmah su reagovali i apelovali na sve koncertne organizatore da nešto hitno preduzmu da se, vjerovatno i najomiljeniji strani bend ovdašnje publike, dovede u Srbiju na bar još jedan, oproštajni koncert.

U nadi da će uspjeti da ispune želju tako velikog broja ljubitelja muzike u Srbiji, Dušan Kovačević i Ivan Milivojev, uputili su se hitno u Austriju gdje The Prodigy nastupaju na velikom “Snowbombing festivalu”, kako bi pokušali da dobre decenijama njegovane odnose sa tom grupom iz Engleske iskoriste i ubjede ih da ove godine ipak učestvuju na Exitu, festivalu za koji su svjetskim medijima sami kazali da im je najmiliji od svih na planeti.

“Kada smo planirali da The Prodigy dovedemo ponovo u Srbiju, mislili smo da će to da bude njihova sljedeća turneja, možda 2017. ili 2018, godine, ali nismo ni pretpostavili da bi ovogodišnja turneja mogla da bude i posljednja šansa da ih gledamo uživo kod nas. Izrazito visoki rezultati ankete koju smo sproveli su nas jako motivisali da uradimo sve što je u našoj moći da ih hitno vratimo u Srbiju”, rekao je Kovačević Tanjugu.

On je istakao da to ni malo neće biti lako ostvariti taj naum jer su, kako je kazao, The Prodigy bukirani za čak tri od moguća četiri dana Exit festivala i to na par hiljada kilometara od Petrovaradinske tvrđave.

“Ipak, probaćemo sve što je u našoj moći. Hitno smo stupili u kontakt sa bendom, vidjećemo se sa njima za vikend i razgovarati o svim opcijama”, naglasio je Milivojev.

The Prodigy postoje 25 godina, a sa posljednjim albumom “The Day is My Enemy”, po šesti put uzastopno su se našli na prvom mestu britanske liste najprodavanijih albuma, što nijednom bendu osim legendarnih Bitlsa, nije pošlo za rukom.

(B92)