Magazin 21.11.2015.

Exit u najužem izboru za najbolji evropski festival

ČITANJE: 1 minuta
European Fest Awards
Exit je ušao u finale izbora za nagradu “European Festival Awards” i to u dvije kategorije u konkurenciji najpoznatijih evropskih festivala.

Na osnovu 800.000 glasova iz više od 50 zemalja svijeta, Exit je ponovo u najužem izboru za titulu najboljeg velikog festivala, a Sea Dance je u finalu u konkurenciji najboljih evropskih festivala srednje veličine.

Exit je inače osvojio glavnu nagradu prošle godine, a ove je po prvi put nominovan i za omiljeni festival prema glasovima izvođača.

Exit je glasovima publike izabran među najboljih deset festivala, a konkurencija su mu belgijski Tomorrowland i Rock Werchter, holandski Pinkpop i mađarski Sziget.

Sea Dance je među deset finalista za najbolji festival srednje veličine sa mađarskim Telekom Volt Festivalom, švajcarskim Open Air St. Gallen, kao i holandski Solar Weekend.

Pobjednike, koje bira publika iz cijele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, biće proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 13. januara 2016. Listu svih finalista možete vidjeti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada.

(B92)