Biznis 02.02.2016.

Facebook: News Feed postaje strožiji, moguće negativne promjene za vlasnike stranica

ČITANJE: 1 minuta
fejsbuk
Facebook je po ko zna koji put odlučio korigovati način na koji se reguliše News Feed, odnosno početna stranica mreže na koju dolaze postovi vaših prijatelja ili grupa i sajtova koje pratite.

Naime, Facebook se trudi eliminisati postove koje ne želite vidjeti, a posljednja korekcija dolazi nakon odgovora brojnih korisnika u vezi sa samim vrhom News Feeda, odnosno prvih informacija koje vidite prilikom ulaska na Facebook.

Kompanija je anketirala korisnike u vezi sa sadržajem dajući im mogućnost da ocijene svaki post pojedinačno kako bi shvatili koji je sadržaj poželjan, a koji ne.

Ukratko, sljedeći update News Feeda u razmatranje je uzeo upravo spomenutu anketu koja je trajala već neko vrijeme. Facebook je najavio da će novo poboljšanje doprinijeti prikazivanju onih postova koje zaista želite vidjeti i koje možda čak i očekujete.

Naravno, Facebook i dalje posjeduje opciju da samostalno odlučite koje postove želite vidjeti. S druge strane, algoritam najposjećenije društvene mreže to određuje automatski, po broju vaših lajkova, komentara ili dijeljenja posta.

Promjena izgleda minorna, ali je značajna vlasnicima grupa i stranica na Facebooku koji će zbog ovoga možda vidjeti smanjenje broja posjeta.

(Klix)