Vijesti 14.03.2016.

Fahrudin Radončić napustio bolnicu i vratio se u pritvor

ČITANJE: 1 minuta
fahrudin radoncic
Predsjednik Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudin Radončić danas je, na vlastitu odgovornost, napustio Kliniku za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu i vraćen u Pritvorsku jedinicu Suda BiH, potvrdio je Radončićev advokat Dragan Barbarić.

-Do napuštanja Klinike došlo je na zahtjev gospodina Radončića, koji je odbio predloženi dijagnostički i terapijski postupak, s ciljem da sačuva integritet konzilijuma ljekara- kazao je Barbarić.

Prema njegovim riječima, na Kliniku su u više navrata dolazili inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, te provjeravali, kopirali i odnosili Radončićevu medicinsku dokumentaciju.

On je naveo da je, prema riječima jednog od članova konzilijuma, riječ o nezabilježeno surovom postupku kako prema Radončiću, tako i prema ljekarima i osoblju bolnice.

Barbarić je rekao da je Radončić upozoren da odbijanjem ponuđenih medicinskih mjera i procedura može ugroziti svoj život, prenose federalni mediji.

Lider SBB-a prebačen je iz pritvorske jedinice Suda BiH u bolnicu srijedu, 9. marta, nakon što su kod njega konstatovane srčane tegobe.

Protiv njega je ranije podignuta optužnica zbog uticaja na svjedoke i ometanje rada pravosuđa.

(Agencije)