Vijesti 27.12.2020.

FALSIFIKOVALI NOVAC I DOKUMENTE: Policija uhapsila četiri osobe, zaplijenjena oprema

ČITANJE: 1 minuta

Policija u Banjaluci uhapsila je četiri osobe i zaplijenila opremu za falsifikovanje novca i dokumenata.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimanjem operativnih mjera i radnji lišili su slobode četiri osobe inicijala B.P, M.P, N.Ć. i R.M. zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela krivotvorenje novca, omogućavanje uživanja opojnih droga, falsifikovanje isprave i Izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na upotrebu sredstava za falsifikovanje isprava – saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Tokom akcije, kako su naveli iz banjalučke policije, izvršen je pretres stana na području grada koji koriste osumnjičeni. U pretresu je oduzeto više falsifikovanih novčanica u apoenima 100 KM i 10 KM, više falsifikovanih pečata, razne vrste falsifikovanih dokumenata kao što su nalazi “PCR Covid” testova, dokumenti za dobijanje kredita, uvjerenja, potvrde o zaposlenju, potvrde o visini mjesečnih primanja, mjesečne karte.

Tokom pretresa zaplijenjena su falsifikovana uvjerenja o prebivalištu, falsifikovane lične karte, UV lampe, oprema za falsifikovanje, laserski štampači, laserska gravika, razne hemikalije, precizna vaga, oprema za konzumiranje narkotika, 13 sim kartica, više nosača za sim kartice, sredstvo za falsifikovanje pečata, vosak i naljepnice za notarske ugovore, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

– Sve aktivnosti u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

(Srpskainfo)