Sport 27.03.2016.

FARE osudio “grobare” zbog podrške Karadžiću u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
Karadzic-transparent
Mreža za borbu protiv diskriminacije u fudbalu (FARE), reagovala je povodom navijanja i podrške Radovanu Karadžiću tokom prijateljske utakmice u Banjaluci između domaćeg Borca i beogradskog Partizana.

Izvršni direktor ove organizacije Piara Povar istakao je u saopštenju kako je ponašanje Partizanovih navijača sramota za ovaj klub.

“U nedjelji u kojoj je Radovan Karadžić osuđen za etnički genocid, razumno je očekivati da fudbalski navijači sa svih strana budu dio naprednog pokreta koji liječi rane i gradi zajedničku budućnost na Balkanu. Umjesto toga, svjedoci smo podrške ratnom zločincu što predstavlja čin razaranja i podstiče dodatnu etničku mržnju”, navodi se u saopštenju Povara.

Navijači Partizana su transparentima i pjesmom pružili podršku Radovanu Karadžiću.

“Nakon što je svijet tokom suđenja saznao za nepobitne činjenice o Karadžićevoj odgovornosti u ubijanjima hiljada ljudi, predstava navijača Partizana je sramota za njihov klub i nešto što ne smije imati mjesto u svjetskom sportu. Mi sada očekujemo osudu od strane kluba i navijača, ali i reakciju vlasti koja mora poslati jasnu poruku da se ovakve stvari ne mogu tolerisati u fudbalu”, piše u saopštenju Povara.

(Novosti)