FEAL – pozitivan primjer firme u kojoj u konstantno raste broj zaposlenih

Kao prvi, a ujedno i najveći proizvođač aluminijskih profila na domaćem tržištu, preduzeće FEAL iz Širokog Brijega prisutno je više od 40 godina te ima dugu tradiciju u preradi aluminija.

Specijalizovan je za projektovanje aluminijskih sistema i daljnju preradu aluminijuma, od same ideje do finalnog proizvoda.

Imajući u vidu dinamično i zahtjevno tržište koje se konstantno mijenja, savremenim opremanjem postrojenja za ekstrudiranje aluminijuma, elektrostatskim bojenjem profila, anodnim eloksiranjem te strojevima za obradu aluminijskih profila uspješno odgovaraju svim zahtjevima na tržištu.

FEAL ima instalirane četiri moderne linije za prešanje aluminijskih profila s ukupnim kapacitetom prešanja preko 45 000 tona na godinu, a proizvodnja broji više od 370 većinom mladih i stručnih zaposlenika.

Krenuvši od inženjerskog kadra preko stručnjaka u proizvodnji koji vladaju najsavremenijim tehnikama pa sve do IT odjela uz nabavku nove opreme i mašina širi se obim proizvodnje te nova lepeza proizvoda. Preduzeće iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate poslovanja. Tržišni lider upošljava preko 600 zaposlenih te je jedan od najvažnijih privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Početkom ove godine firma FEAL RS, na adresi ul. Pilanska bb (kod Banjalučkog sajma), izgradila je novi poslovni objekt koji se sastoji od prizemlja i prvog sprata te se prostire na ukupno 5070 m2.

Osim kancelarije i skladišta u objektu nalazi se i izložbeni salon gdje je izložen veliki broj FEAL-ovih sistema koji ispunjavaju sve stroge zahtjeve koje propisuje tržište. Novi poslovni objekt možete posjetiti svakim danom i obratiti se stručnom i specijalizovanom osoblju koje je uvijek raspoloženo da za svoje klijente osmisli i ponuditi najbolje rješenje. Projektni ured FEAL nudi pomoć u rješavanju svih izvedbenih detalja pri ugradnji poštujući pravila struke.

O zadovoljstvu radom u preduzeću FEAL govori i činjenica kako je prosječna dob radnika 34 godine, što ukazuje na iznimno mladi kadar te je i jedan od pokazatelj da se u Bosni i Hercegovini može raditi i živjeti. Svoj razvoj temelje isključivo na stvaranju vlastitog stručnog kadra.

FEAL-ovi stručnjaci razvijaju i nove sisteme koji su fokusirani na želje i potrebe kupaca te se kao takvi ističu u moru drugih sistema. Konstantno praćenje svjetskih trendova u preradi aluminijuma i neprekidno ulaganje u modernu tehnologiju uz kontinuirano obučavanje stručnih kadrova jedan je od najvažnijih zadataka FEAL-a.

Iz godine u godinu broj zaposlenih u firmi FEAL konstantno raste te je samo u 2017. godini zaposleno 70 novih zaposlenika u različitim sektorima. Mladi, kreativni i talentirani ljudi s neograničenim vizijama i domišljatim idejama su najveći kapital za uspješan i ozbiljan posao.

S kvalitetnim ljudima i vrhunskim mašinama u ovoj firmi ne postoje prepreke za osvajanje novih tržišta i rješavanje izazovnih poslova.

Kontinuiranim razvojem i stalnim ulaganjima u nove tehnologije uspjeli smo svoje proizvode plasirati na evropsko tržište. Stekli smo nove partnere, s kojima i danas radimo, a među njima su najvažniji: Siemens, Bombardier (kanadska tvrtka, sa sjedištem u Berlinu, koja proizvodi kanadere i brze vlakove), Schmitz Cargobull iz Altenbergea u sjevernoj Njemačkoj (najveći proizvođač prikolica u Europi) te Profine, sa sjedištem u Grazu.

Čak 80 posto svoje proizvodnje FEAL izvozi u zemlje Europske Unije, od čega čitavih 70 posto izvoza otpada na Njemačku (najrazvijeniju zemlju u Evropi), 20 posto na Austriju, a preostalih desetak posto na neke druge zemlje poput Francuske, Nizozemske, Belgije, Kazahstana, Irana, Libije itd.

Ono što FEAL čini konkurentnim i po čemu je prepoznatljiv je zatvoreni proizvodni ciklus „od ideje do realizacije“ te brzina prilagodbe na nove zahtjeve tržišta.

Cilj i vodilja  je zadržati vodeću poziciju u široj regiji u proizvodnji građevinskih sistema, širiti se na EU tržište u segmentu industrijskih profila te povećati obim proizvodnje. Jedan od glavnih prioriteta je osigurati zaposlenicima što bolje uslove rada jer su upravo oni ponos i stub društva te bez njih ne bi bilo ni FEAL-a!

OTKRIVEN SPOMENIK Poštovanje i počast borcima Starčevice

U naselju Starčevica, danas je otkriven spomenik na kojem se nalaze imena 102 poginula borca Vojske Republike Srpske sa područja ove mjesne zajendice. Spomenik su otkrili gradonačelnik Igor Radojičić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, zajedno sa dvoje djece poginulih boraca.

BORIS SPASOJEVIĆ: Milioni uloženi u razvoj Laktaša

Za projekte iz raznih oblasti na području Laktaša od početka ove godine uložena su 5,2 miliona maraka, a cilj je da ta ulaganja u narednom periodu budu još veća, istakao je predsjednik lokalne Skupštine Boris Spasojević.

GAJANIN: Konfucijev institut važna veza sa Kinom

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da banjalučki Konfucijev institut predstavlja jedan od aktivnijih dijelova Univerziteta, zahvaljujući rukovodstvu i svim zaposlenim. “Konfucijev institut od samog osnivanja ima ogromnu podršku Univerziteta, ali i resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika”, rekao je Gajanin sinoć novinarima u banjalučkom Kulturnom centru “Banski dvor”

Servisne informacije za 23. septembar

Servisne informacije za nedjelju, 23. septembar 2018. godine: Policijska uprava Evidentirana su dva krivična djela. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, bez povrijeđenih lica. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 87 odraslih pacijenta, 14 djece i obavljeno je 17 kućnih posjeta. Vatrogasna jedinica Vatrogasna brigada je

TRIBINA DNS-a U POTKOZARJU: Odlučno branimo Srpsku i stvaramo bolje uslove za život

Demokratski narodni savez predstavlja jedinstvenu političku opciju koja kontnuirano, od svog nastanka pa do danas, brani vitalne interese Republike Srpske. Jedina smo stranka koja nije glasala za prenos nadležnosti na nivo BiH, čak i u onim vremenima kada su to drugi olako prihvatali i radili na tome. Protivili smo se spekulativnim privatizacijama javnih preduzeća i