FEAL – pozitivan primjer firme u kojoj u konstantno raste broj zaposlenih

Kao prvi, a ujedno i najveći proizvođač aluminijskih profila na domaćem tržištu, preduzeće FEAL iz Širokog Brijega prisutno je više od 40 godina te ima dugu tradiciju u preradi aluminija.

Specijalizovan je za projektovanje aluminijskih sistema i daljnju preradu aluminijuma, od same ideje do finalnog proizvoda.

Imajući u vidu dinamično i zahtjevno tržište koje se konstantno mijenja, savremenim opremanjem postrojenja za ekstrudiranje aluminijuma, elektrostatskim bojenjem profila, anodnim eloksiranjem te strojevima za obradu aluminijskih profila uspješno odgovaraju svim zahtjevima na tržištu.

FEAL ima instalirane četiri moderne linije za prešanje aluminijskih profila s ukupnim kapacitetom prešanja preko 45 000 tona na godinu, a proizvodnja broji više od 370 većinom mladih i stručnih zaposlenika.

Krenuvši od inženjerskog kadra preko stručnjaka u proizvodnji koji vladaju najsavremenijim tehnikama pa sve do IT odjela uz nabavku nove opreme i mašina širi se obim proizvodnje te nova lepeza proizvoda. Preduzeće iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate poslovanja. Tržišni lider upošljava preko 600 zaposlenih te je jedan od najvažnijih privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Početkom ove godine firma FEAL RS, na adresi ul. Pilanska bb (kod Banjalučkog sajma), izgradila je novi poslovni objekt koji se sastoji od prizemlja i prvog sprata te se prostire na ukupno 5070 m2.

Osim kancelarije i skladišta u objektu nalazi se i izložbeni salon gdje je izložen veliki broj FEAL-ovih sistema koji ispunjavaju sve stroge zahtjeve koje propisuje tržište. Novi poslovni objekt možete posjetiti svakim danom i obratiti se stručnom i specijalizovanom osoblju koje je uvijek raspoloženo da za svoje klijente osmisli i ponuditi najbolje rješenje. Projektni ured FEAL nudi pomoć u rješavanju svih izvedbenih detalja pri ugradnji poštujući pravila struke.

O zadovoljstvu radom u preduzeću FEAL govori i činjenica kako je prosječna dob radnika 34 godine, što ukazuje na iznimno mladi kadar te je i jedan od pokazatelj da se u Bosni i Hercegovini može raditi i živjeti. Svoj razvoj temelje isključivo na stvaranju vlastitog stručnog kadra.

FEAL-ovi stručnjaci razvijaju i nove sisteme koji su fokusirani na želje i potrebe kupaca te se kao takvi ističu u moru drugih sistema. Konstantno praćenje svjetskih trendova u preradi aluminijuma i neprekidno ulaganje u modernu tehnologiju uz kontinuirano obučavanje stručnih kadrova jedan je od najvažnijih zadataka FEAL-a.

Iz godine u godinu broj zaposlenih u firmi FEAL konstantno raste te je samo u 2017. godini zaposleno 70 novih zaposlenika u različitim sektorima. Mladi, kreativni i talentirani ljudi s neograničenim vizijama i domišljatim idejama su najveći kapital za uspješan i ozbiljan posao.

S kvalitetnim ljudima i vrhunskim mašinama u ovoj firmi ne postoje prepreke za osvajanje novih tržišta i rješavanje izazovnih poslova.

Kontinuiranim razvojem i stalnim ulaganjima u nove tehnologije uspjeli smo svoje proizvode plasirati na evropsko tržište. Stekli smo nove partnere, s kojima i danas radimo, a među njima su najvažniji: Siemens, Bombardier (kanadska tvrtka, sa sjedištem u Berlinu, koja proizvodi kanadere i brze vlakove), Schmitz Cargobull iz Altenbergea u sjevernoj Njemačkoj (najveći proizvođač prikolica u Europi) te Profine, sa sjedištem u Grazu.

Čak 80 posto svoje proizvodnje FEAL izvozi u zemlje Europske Unije, od čega čitavih 70 posto izvoza otpada na Njemačku (najrazvijeniju zemlju u Evropi), 20 posto na Austriju, a preostalih desetak posto na neke druge zemlje poput Francuske, Nizozemske, Belgije, Kazahstana, Irana, Libije itd.

Ono što FEAL čini konkurentnim i po čemu je prepoznatljiv je zatvoreni proizvodni ciklus „od ideje do realizacije“ te brzina prilagodbe na nove zahtjeve tržišta.

Cilj i vodilja  je zadržati vodeću poziciju u široj regiji u proizvodnji građevinskih sistema, širiti se na EU tržište u segmentu industrijskih profila te povećati obim proizvodnje. Jedan od glavnih prioriteta je osigurati zaposlenicima što bolje uslove rada jer su upravo oni ponos i stub društva te bez njih ne bi bilo ni FEAL-a!

ZIMSKI ČAROBNI GRAD Otvoreno šesto izdanje Zimzograda

Tradicionalim ulaskom Djeda Mraza večeras je Parku Mladen Stojanović otvoreno šesto izdanje Zimzograda. I pored hladnog vremena otvaranje je došao da podrži veliki broj posjetilaca. Ovaj zimski čarobni grad tokom trajanja do 31. januara ponudiće brojne događaje za djecu i roditelje među iojima se izdvajaju Fun Park, dječije igralište, praška bajka u koju će biti

Počela manifestacija “Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja”

U Banjaluci, u organizaciji “Nezavisnih novina”, počela je tradicionalna manifestacija “Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja 2018.” na kojoj po 16. put biramo “Ličnost godine”. Pored ličnosti 2018. godidine izabraćemo i novinara godine, dobitnika prestižne novinarske nagrade “Nikola Guzijan” te privrednika godine. “Nezavisne novine” će dodijeliti i nagradu za podvig godine, pod nazivom “Jelena Trikić”,

Čubrilović na čelu nove stranke Demokratski savez – DEMOS

Inicijativni odbor za osnivanje političke organizacije, kojim je predsjedavala šef Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović, predložio je da naziv nove stranke bude Demokratski savez – DEMOS i da njen predsjednik bude Nedeljko Čubrilović. Stevanovićeva je novinarima u Banjaluci nakon sjednice odbora rekla da će osnivačka skupština biti održana 22. decembra

(FOTO) Saobraćajni kolaps u Banjaluci

U Banjaluci vlada opšti saobraćajni kolaps. Kolona koja počinje u Mejdanu, završava u Budžaku. Proteže se skroz do Ramića. Prosječno je vozačima potrebno i duže od sata da pređu relacije za koje im inače treba desetak minuta. Petak poslijepodne, kraj radnog vremena i sedmice, te poluočišćene ulice i snijeg koji ne staje, jasno oslikavaju u

RADOJIČIĆ: Koncerti ne moraju biti na Trgu Krajine

Radojičić je istakao da, osim Trga Krajine, Gradska uprava razmatra i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte. “Novogodišnji koncerti su se tradicionalno održavali na Trgu Krajine, što ne znači da će tako biti i ove godine. Razmatramo i druge lokacije zbog primjedbi jednog broja građana, a želimo da se svi osjećaju ugodno za novogodišnje praznike

Gori vozilo u Banjaluci

U banjalučkoj Ulici Ive Andrića gori vozilo, potvrđeno je “Nezavisnim” iz Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banjaluka. U požaru, kako nam je potvrđeno, nema povrijeđenih. Na mjestu događaja intervenišu vatrogasci. Uzrok požara biće poznat naknadno. (Nezavisne)