Sport 25.03.2016.

Federer za jednake nagrade među polovima

ČITANJE: 1 minuta
federer
Raspodjela novca među polovima u tenisu je nova tema kojom se svi bave, pa je svoje mišljenje dao i Rodžer Federer. Švajcarac je rekao da se generalno zalaže za jednake nagrade među polovima, ali da to u većini slučajeva zavisi od direktora turnira.

-Na svim turnirima? Mi dobijamo iste nagrade na Gren slemovima i nekim drugim turnirima- rekao je Federer na pitanje o jednakim nagradama i dodao:

-Da, ni mi ne dobijamo uvijek koliko i djevojke. Mislim da to zavisi od turnira o kojem govorimo. Morate da budete precizni o čemu govorite. Ja sam skroz za jednake nagrade. Kada sam se borio za povećanje nagrada, posebno na Gren slemovima, bio sam svjestan da će to uticati i na WTA i bio sam veoma srećan zbog toga. Obe asocijacije su rasle u isto vrijeme. Ali, onda morate da pogledate istoriju svakog turnira. Neki turniri su bili muški turniri, onda su došle djevojke, ili obrnuto. Nekada je teško izjednačiti nagrade na takvim turirima. To odlučuje direktor turnira, ali bih mogao to da zamislim. Već se desilo ovde u Majamiju, u Indijan Velsu, na Gren slemovima. Srećan sam jer je tenis proizveo neke od najvećih sportistkinjka na svetu. Mislim da je to sjajno. Mislim da je to platforma. Jednake nagrade su dobra stvar. Mislim da se o ovome odavno govorilo- smatra Švajcarac.

On je otkrio i kako je došlo do povrede koljena zbog koje nije igrao od poraza pod Đokovića u polufinalu Australijan opena. On je povredu zaradio dok je kupao svoju ćerku, a tek po povratku u Švajcarsku je saznao da mora na operaciju. Rival Federeru u drugom kolu u Majamiju biće Del Potro.

(NN)