Sport 15.03.2016.

Federerov spisak komentara na račun Đokovića

ČITANJE: 2 minute
djokovic-federer-trofeji-vimbldon
Glavni teniski naslovi juče bili su vezani za izjavu Novakovog oca Srđana da je Federer omalovažavao njegovog sina tokom karijere.

Đoković senior se ogradio i rekao da je to samo njegovo mišljenje, ali…

Većina ljudi zaljubljenika u bijeli sport, koji tenis gledaju jer obožavaju Novaka, kazaće vam da ne vole Rodžera Federera jer se ponaša arogantno i sa ne baš previše ljubavi prema najboljem teniseru svijeta. Švajcarac ne krije da između njega i Srbina vlada rivalstvo i poslovično je hladan kada mu postavljate pitanja vezana za igru Đokovića. Što je apsolutno legitiman stav. Što mora da ga voli? Ali… Da je u pojedinim situacijama Švajcarac pretjerao, jeste.

Avgust 2007. poslije finala u Montrealu

NOVAKA NIŠTA NE IZDVAJA

On igra kao i mnogi igrači na Turu. Ostaje na osnovnoj liniji, ima solidan servis. Ali on nema ništa po čemu se izdvaja. Uvijek je prilično predvidiv, što je dobra stvar.

Komentar: Federer o Novakovom napretku.

 

Januar 2011. poslije polufinala na Australijan openu

BEZ PREBRZIH ODLUKA

To je prebrzo rečeno da je Nadal povrijeđen, ja oboren, a da Novak preuzima štafetu u muškom tenisu. Hajde da o tome pričamo za šest mjeseci.

Komentar: Federer je prokomentarisao izjavu komentatora Toda Vudbridža da Đoković postaje dominantan na Turu.

 

Septembar 2011. poslije polufinala na US openu

ŠAMARANJE LOPTICE

To je samopouzdanje? Da li se šalite? Molim vas. Neki igrači odrastaju igrajući na taj način – gube sa 5:2 u trećem setu i onda počinju da šamaraju lopticu. Ja nikada nisam igrao na taj način. Vjerujem da će se vrijedan rad isplatiti. Teško mi je da to razumijem. Kako je moguće da odigrate tako na meč lopti? Možda on to radi 20 godina, možda je za njega to normalno. Komentar: Federerova izjava poslije dvije meč lopte koje je Đoković spasao, od kojih prvu fantastičnim forhendom.

 

April 2015. pred početak Rolan Garosa

KO ĆE BITI PRVI?

Endi Marej je imao operaciju, Rafael Nadal je van forme, a ja sam imao probleme sa leđima. Sačekajte da uđemo svi u formu, pa ćemo vidjeti ko će biti prvi.

Komentar: Federer o Novakovom startu iz snova.

 

Novembar 2015. pred Masters u Londonu

NADAL JE POSEBAN NA TURU

Što se mene tiče, za mene je Nadal poseban na ATP turu, samo za njega sam se specijalno pripremao. Jasno je da će Đoković u 2016. ući sa velikim samopouzdanjem. Za ekstremno dobru sezonu biće mu potrebno da psihološki bude maksimalno spreman i da prođe bez povreda. Možda nekome djeluje lako, ali nije tako.

Komentar: Federer o Novakovoj igri 2015.

(Blic)