Svijet 08.01.2021.

Fejsbuk i Instagram produžili zabranu Trampu još dvije nedjelje

ČITANJE: 1 minuta

Fejsbuk i Instagram produžiće zabranu za naloge američkog predsjednika Donalda Trampa na najmanje naredne dvije nedjelje dok se ne završi prenos vlasti u SAD, saopštio je danas direktor kompanije Fejsbuk Mark Zakerberg.

Prethodno je objavljeno da su društvene mreže Tviter i Fejsbuk privremeno zaključale Trampove naloge zbog njegovih, kako navode, neutemeljenih tvrdnji o krađi predsjedničkih izbora usred nereda u glavnom gradu zemlje.

Tviter je zatražio da Tramp obriše tri komentara sa svog naloga kao rezultat neviđenog nasilja u Vašingtonu, nakon što su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa na Kapitol hilu i sukobile se s policijom, pri čemu je život izgubilo četvoro demonstranata, prenio je Rojters.

Kompanija Tviter je poručila da će sljedeće kršenje njihovih pravila dovesti do trajnog brisanja profila Donalda Trampa.

Fejsbuk je nešto kasnije objavio da će onemogućiti Trampu da postavlja komentare 24 sata zbog kršenja dva njihova pravila, dok ga je Tviter zaključao na 12 sati.

Tramp obrisao sporne tvitove

Predsjednik SAD Donald Tramp obrisao je tri sporna tvita sa svog naloga, pošto ga je kompanija Tviter optužila za izazivanje nasilja, zbog čega mu je nalog suspendovan na 12 sati.

Osim što mu je zaključan nalog, njemu su iz ove društvene mreže zaprijetili da će mu zauvijek ugasiti nalog ako ne obriše sporne komentare, nakon što su i Tviter i Fejsbuk saopštili da se zbog njegovih poruka povećala vjerovatnoća da dođe do nasilja koje su izazvale njegove pristalice u Vašingtonu, preneo je Skaj njuz.

To se i dogodilo – Trampovi simpatizeri su došli u glavni grad SAD gde su tvrdili da su izbori pokradeni, nakon čega su nastali neredi u kojima su stradale četiri osobe.

Oznake: Donald Tramp