Vijesti 10.03.2016.

Fekalije plutaju pored puta u Kuljanima

ČITANJE: 1 minuta
kuljani
Fekalije plutaju kanalom koji se nalazi pored glavnog puta kroz Kuljane, žale se mještani ovog prigradskog banjalučkog naselja, kojima je jedan od glavnih prioriteta izgradnja kolektora za kanalizaciju.

Za vrijeme jačih padavina fekalni i drugi otpad se izlije na glavni put, pa mještani Kuljanske XV, gdje je i najveća koncentracija smrada, ističu da prozore ne otvaraju. Kako kanalizaciona mreža nije riješena za kompletno naselje, brojne kuće imaju svoje male kanalizacije, odakle se opet sav otpad slijeva baš u taj kanal pored glavnog puta.

-Problem je i u Kuljanskoj XVI, gdje je prokopan put i fekalije se slijevaju prema našem dijelu ulice, a pošto nemaju gdje da odu, zadržavaju se i ovdje je najveća koncentracija. Živimo u smradu – kazao je Milovan Crepulja, mještanin.

Iz Savjeta mjesne zajednice Kuljani govore kako je ovaj problem potrebno sistemski rješavati izgradnjom kolektora.

-Rješavanje ovog problema je naš prioritet, a obraćali smo se i nadležnima – kazao je Bojan Kovačević, predsjednik Savjeta MZ Kuljani.

Mještani kažu da su se i oni obraćali nadležnima u Gradskoj upravi, ali bez odgovora. Još govore kako ljeti moraju bukvalno da odlaze iz svojih kuća jer život bez čistog vazduha postaje neizdrživ.

-Kad su topliji dani, bježimo iz kuća samo da nismo ovdje, u smradu – kazao je Mirko Aničić, mještanin. Na pitanje da li imaju u planu rješavanje ovog problema za Kuljane još čekamo odgovor iz Gradske uprave.

(NN)