Magazin 12.10.2015.

Feng šui upozorenje: Ovih sedam predmeta u kući vam kradu energiju

ČITANJE: 3 minute
Da li primjećujete negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu? Ukoliko je vaš odgovor “da”, vjerujemo da će vam dobro doći sljedeći tekst…

Samo male izmjene u porodičnom domu mogu donijeti obilje pozitivne enegije i blagostanja. Vrlo često nismo ni svjesni da određeni predmeti su zapravo “energetski vampiri” koji nam kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Kako bi u vašem domu i porodici zavladala samo pozitivna energija, posavjetovali smo se sa feng šui stručnjacima: evo na kojih 7 stvari (ili loših navika) oni upozoravaju, zato što donose negativnu energiju u dom:

1. Prljava garderoba u uglu sobe

Ovo je jedna od prvi stvari na koju feng šui stručnjak upozorava kada je primjeti u kući. Možda jeste najlakše ćušnuti prljavu odjeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mjestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gdje će se odlagati prljava garderoba za pranje – bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima soba.

2. Cipele poredane ispred vrata

Bez obzira da li su poredane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” pogotovo ako su prljavi.

3. Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savjetuju feng šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijeće lošu energiju.

4. Naprsli ili okrnjeni tanjiri, činije i čaše

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde feng šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup ali oštećen komplet sudova. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

5. Prazne tegle riže, soli i šećera

Svima nam se dešava da nam zaliha najneophodnijih namirnica nestane, međutim feng šui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite rižu, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

6. Mesto za sjedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strijele negativne energije usmjerene ka vama, objašanjavaju feng šui stručnjaci.

7. Skromne porcije riže u tanjiru

Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najprije važi za rižu. Po feng šui načelima, nedostatak riže u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne riže, dajte ga kućnim ljubimcima ili sačuvajte pa odnesite onima koji su gladni.

(Lisa.rs)