Vijesti 01.02.2021.

Feraget o istrazi u slučaju “Dženan Memić”: Pravda se ne može nikome uskratiti

ČITANJE: 1 minuta

Pet godina sam vjerovao da će doći današnji dan u kojem policija pretresa i hapsi one koji su ometali istragu i zataškavali ubistvo mladog Dženana Memića, rekao je Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

“Osim vjerovanja, uložio sam i ogroman trud da stvarno dođe ovaj dan i krene akcija vezano za ometanje istrage u predmetu ubistva Dženana Memića”, kazao je Feraget za Klix.ba.

On ističe da su slučajevi Dženana Memića i Davida Dragičevića jedinstveni.

“To su slučajevi u kojima prvi put imate sve dokaze da tužioci zataškavaju dva očigledna ubistva. To je ono što unosi nemir u svakog čovjeka i zbog toga je kompletna javnost na našoj strani. Duboko vjerujem u ono što radi Tužilaštvo BiH i nadam se da će ovo ići u pravom smjeru i da će biti inicijalna kapisla za reformu pravosuđa, jer nakon ova dva slučaja nama neće ni trebati reforma”, dodao je.

Feraget naglašava da se BiH mora riješiti korumpiranih tužilaca koji zataškavaju ubistva.

U nastavku razgovora Feraget kaže da se svi možemo iseliti iz ove države ako ovakva dva slučaja ne budu konačno riješena.

“Ovdje postoje apsolutno svi dokazi da su tužioci svjesno i namjerno poduzimali sve da zataškaju dva očigledna ubistva. Ovo su krupne riječi, odgovoran sam čovjek, radim kao advokat od 1990. godine i znam šta govorim. Ovo je možda kulminacija svih dešavanja u pravosuđu, neki prelom. Vidjećemo kako će se odvijati dalje. Kako kaže jedna stara latinska izreka, pravda se ne može nikome uskratiti”, zaključio je Faraget.

(N.S)