Sport 24.12.2022.

FIFA istražuje ko je dozvolio turskom kuvaru da dodirne “boginju” (VIDEO)

ČITANJE: 2 minute

FIFA je pokrenula istragu o tome kako su određeni pojedinci dobili “neopravdan pristup” terenu nakon finalne utakmice Svjetskog prvenstva, pošto su se na društvenim mrežama pojavili snimci poznatog turskog kuvara Nusreta Gokčea, kako slavi s argentinskim igračima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Gokče, koji posjeduje lanac restorana i poznat je kao Salt Bi zbog svog teatralnog načina na koji solju posipa odreske, objavio je video-snimke i fotografije na svom zvaničnom profilu na Instagramu na kojima se vidi kako slavi s argentinskim igračima nakon pobjede nad Francuskom u finalu.

Salt Bi je fotografisan i kako drži trofej Svjetskog prvenstva, a kako stoji na zvaničnom sajtu FIFA, trofej može da dodirne samo “vrlo odabrana grupa ljudi”, uključujući bivše pobjednike i šefove država, prenosi RTS.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama se takođe vidi kako Gokče hvata ruku Lionela Mesija u pokušaju da privuče pažnju kapitena Argentine.

“Nakon revizije, FIFA je utvrdila kako su pojedinci dobili neprimjeren pristup terenu nakon ceremonije zatvaranja na stadionu Lusail 18. decembra”, navodi se u saopštenju svjetske fudbalske organizacije.

“Biće preduzete odgovarajuće interne mjere.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Gokče je postao popularan, posebno na društvenim mrežama 2017. godine nakon što je objavio video-snimke na kojima soli meso pokretom ruke koji podsjeća na kobru.

Ima skoro pedeset miliona pratilaca na Instagramu, što mu je pomoglo u širenju njegovih restorana “Nusr-Et” širom svijeta, u kojima je potrebno izdvojiti više stotina dolara  za komad mesa.

Gokče ne propušta priliku da se u restoranu slika sa svakim svojim poznatim gostom i da to podijeli na društvenim mrežama. Tako da su njegovi gosti bili i brojni fudbaleri uključujući Roberta Levandovskog, Kilijana Mbapea i mnogih drugih.